HepcoMotion DTS ovalne vodilice pogonjen remenom – jednostavno montirate i zaboravite na sustav

Kada je južnokorejskom proizvođaču automatizacije pod imenom New Hanil Engineering naloženo da razvije stroj za potpunu automatizaciju proizvodnje ambalaže za tekuće deterdžente, bilo je neophodno izgraditi sustav koji omogućava uštedu prostora i niske troškove održavanja, ali osigurava tražen visok obujam proizvodnje. Stroj proizvodi vrećice s mlaznicama, jedan od najbrže rastućih formata pakiranja koji nude fleksibilnu, isplativu alternativu plastičnim bocama. U jezgri stroja, New Hanil-u je bio potreban precizan i pouzdan cirkulacijski sustav koji će voditi i prenositi vrećice s mlaznicama oko sustava tijekom različitih procesa.

Nakon suradnje u više navrata, New Hanil se obratio stručnjaku za linearno kretanje HepcoMotion kako bi isti odredio upravljački sustav. HepcoMotion se specijalizirao za visokokvalitetna linearna rješenja i komponente za automatizaciju te je, proslavivši pedesetu obljetnicu ove godine, stekao reputaciju svojim vrhunskim proizvodima s niskim troškovima održavanja. Za navedenu primjenu je predviđen DTS, tračnički sustav pogonjen remenom ovalnog oblika. Kompletan integrirani paket sa svim uključenim komponentama za prijenos i ugradnju donosi velike vremenske uštede u dizajniranju i izradi.

Hepcomotion ovalne vodilice

Ograničeni prostor

Jedan od ključnih izazova s kojim se New Hanil susreo je bio ograničen raspoloživi prostor; sustav je morao biti kompaktan i uštedan na prostoru. Sustav je također morao uključivati sedam različitih postupaka; tovar vrećice, rezanje rubova, začepljivanje, zatvaranje na tri strane i zatim ispuštanje gotovog pakiranja kako bi se napunilo konačnim proizvodom. Prostor je bio minimalan za uklapanje sedam različitih postupaka u sustavu unutar malog područja rada.

Ovalno oblikovani DTS HepcoMotion-a je idealno prilagođen jer učinkovito smanjuje područje rada za 50%, okrećući se natrag na sebi. Zakrivljeni dijelovi prstenova služe za povratak, vodeći kolica natrag do ravnog dijela gdje se obrada obavlja na sedam stanica. Oprema je smještena unutar i izvan položaja tračnica, čime se štedi vrijedan proizvodni prostor i čime se stvara kompaktna stanica za proizvodnju koja štedi prostor. Izvršavanje sedam zadataka unutar tračničkog sustava je vrlo prostorno učinkovito zbog kompaktnog radnog područja.

Tračnički sustav ovalnog oblika također omogućava da se ulazni i izlazni dijelovi nalaze blizu, što omogućava da na njemu radi jedna osoba. Jednostavno, jedna osoba može doći do ulazne stanice na kojoj se stavlja sirovina i do izlazne stanice na kojoj izlaze gotove vrećice, štedeći skupu radnu snagu.

Vodilice HepcoMotion ovalne i kružne

Detaljno

Koristi se tračnički sustav dužine 4,12 metra s 8 vagona, koji se kreću brzinom 440 mm/sekundu. Za ovu primjenu potrebna je točnost od +/- 1 mm, iako DTS pruža točnost od 0,05 mm za primjene gdje je potrebna veća preciznost.

Krutost sustava koju nudi HepcoMotion DTS je temeljna prednost za New Hanil, posebno s korisnom nosivosti od 4 kg koja se kreće. Na svakom od postupaka obrade (utovar, rezanje rubova, začepljivanje, zatvaranje i izbacivanje) na sustavu se primjenjuju brojne druge sile u različitim smjerovima s kojima se DTS može nositi. Hepcov DTS zasnovan je na Hepcovoj provjerenoj i preciznoj tehnologiji V vodilica koja kruto usmjerava pokretače oko tračnica. To osigurava precizno poravnavanje i otpornost na deformacije kako bi se izbjegle nedosljedne vrećice.

Niski troškovi održavanja

Industrija ambalaže je notorno zahtjevna i vrlo konkurentna jer zahtijeva kvalitetne dijelove kako bi strojevi radili neometano iz dana u dan. Sustavi za proizvodnju ambalaže moraju raditi prema rasporedu i imati visok proizvodni kapacitet i biti jako pouzdani kako bi bili profitabilni. HepcoMotion DTS tračnički sustav vodilica radi rutinski u velikim brzinama i aplikacijama s visokim opterećenjem, za što je potrebno samo malo više pažnje od podmazivanja i povremenog čišćenja. Troškovi zastoja se radi toga smanjuju, a produktivnost se povećava.

Velika prednost Hepcovog V sustava vodilic je ta što ima duge intervale između podmazivanja. Bez velikih zastoja i troškova, Hepcova maziva mogu postići i do 500 km prije ponovnog podmazivanja, u usporedbi sa svakih 100-150 km s kugličnim linearnim vodilicama. Sustav treba podmazivati svaka 3 mjeseca, a ovi dugi intervali podmazivanja dobro su došli New Hanil-u koji je dobio zadatak da dizajnira sustav s niskim troškovima održavanja. Hepcova maziva koriste se za nanošenje stalnog sloja ulja na radne površine kliznog prstena bez znatnog nepotrebnog trenja.

Rješenja za niske troškove održavanja su manje radne snage, manje zastoja, što donosi izrazitu uštedu troškova. Pogodno je da kada Hepcov V sustav pokaže znak istrošenosti, postupak je jednostavan i ne utječe previše na vrijeme proizvodnje. Neobično podešavanje V ležajeva može se koristiti za brzo i jednostavno uklanjanje svih problema koji su se dogodili. Štoviše, kada V ležajevi dođu do kraja izračunanog vijeka trajanja, oni se mogu zamijeniti pojedinačno, a ne kao cijeli set, što štedi i vrijeme i novac. Ključna stvar koja se mora napomenuti jest da se V sustav upravljanja neće totalno pokvariti, što znači da će se izbjeći pretjerano vrijeme zastoja te potpuna promjena sustava.

Sustav je u funkciji, i radi neometano četiri godine. Učinkovitost i mali prostor koji je zauzeo sustav, uz gotovo nikakvo održavanje, su pružili optimalno rješenje koje se besprijekorno odvija unutar ambalažnog stroja.

Tagovi:

Ostavite komentar

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *