HepcoMotion-ov sustav vođenja GFX za Beckhoff-ov XTS, korišten za primjenu čvrste ambalaže, upotrebljava rješenje koje podrazumijeva nisko-zahtjevna održavanja nudeći visoku pouzdanost

Potraga za novim izazovima, pažnja na detaljima i stalna želja za inovacijama određuju DNK tvrtke Packfeeder.  Za svoj inovativni proizvod, Pickfeeder-ov Twin 200 sustav sortiranja plastičnih boca, stručnjak za linearno kretanje HepcoMotion je bio izazvan da postigne ciklus od 200 boca u minuti, istovremeno osiguravajući visoku pouzdanost i nisko-zahtjevno održavanje. 

S više od 40 godina iskustva u sektoru ambalaže, tvrtka Packfeeder se specijalizirala za dizajn i proizvodnju sustava za pozicioniranje i sortiranje plastičnih boca. Smještena u Barceloni, služi vodeće međunarodne brendove i industrijske skupine u raznim sektorima poput farmaceutske industrije, kozmetike i osobne njege.

HepcoMotion GFX za Beckhoff XTS pickfeeder

Packfeeder-ovi slagači su prilagodljivi mnoštvu veličina, geometrija i brzina boca, što ih čini jednim od najpotpunijih asortimana na tržištu. Ovi patentirani sustavi su jedinstveni na tržištu zahvaljujući svom jednostavnom i intuitivnom dizajnu koji omogućava korisnicima da pretvore najsloženije zadatke u krajnje jednostavne postupke. Njegova jednostavnost i jednostavna uporaba omogućuju brzu promjenu oblika bez alata ili prilagodbi. Uz dodatnu prednost što ga čini najkompaktnijim sustavom u svom segmentu sa najboljim omjerom pakiranja po minuti/m2, Packfeeder rješenje je mjerilo u svom sektoru. 

Nakon uspjeha postignutog prvom varijantom sustava Pickfeeder sa 160 obrada u minuti, tvrtka Packfeeder je trebala povećati radni ciklus stroja i tako se pozabaviti velikom proizvodnjom i većom fleksibilnošću koje zahtijeva tržište.

Pošalji upit! info@tuli.si

„Inovacija kao razlog postojanja zahtijeva tehnološke partnere koji dijele našu viziju. U ovom strateškom projektu za Packfeeder, iskustvo strojeva tvrtki HepcoMotion, Beckhoff i Delta i dokazana kvaliteta njihovih proizvoda su nam pružili povjerenje s kojim se možemo suočiti s ovim industrijskim izazovom." kaže Ferrán Martínez, predsjednik Uprave Packfeeder-a.  Tehnička specifikacija aplikacije je zahtijevala opterećenje od 0,5 kg za težinu proizvoda, plus posebnu konstrukcijsku stezaljku i njezin relativni položaj uzimajući u obzir pomicanje za različite dijelove staze. Ukupni obod staze je 3,5 m, uključujući ravne presjeke za 5x Beckhoff-ove motore, plus 2x 180° krivulje. Staza se montira na 45° kako bi se nadvladale sile gravitacije u povratku pokretača. S vremenom ciklusa od 2,4 sekunde u smjeru suprotnom od kazaljke na satu, sustav treba raditi 16 sati dnevno, 7 dana u tjednu uz zajamčeni život od 2 godine.

HepcoMotion GFX za Beckhoff XTS farmacija

S obzirom na visoku kinematiku primjene, sa brzinama od 3 m/s, ubrzanjem do 30 m/s2, kao i orijentacijom ugradnje od 45°, primjena je zahtjevna i tvrtka Packfeeder je tražila HepcoMotion za dizajn i proizvodnju nove staze sa pokretačima smanjene težine i nisko trenje, bez ugrožavanja nosivosti, krutosti i točnosti sustava.  

"Da bi se smanjila težina pokretača, bilo je potrebno dizajnirati i proizvesti osvijetljeno aluminijsko kućište bez ugrožavanja njegove krutosti i posebnih ležajeva koji pružaju dovoljnu sposobnost nosivosti zahtjevnih potreba primjene." Steve Rendall, direktor istraživanja i razvoja HepcoMotion-a.  

Kao stručnjaci za linearno kretanje, tvrtka HepcoMotion je surađivala s Beckhoff-om na razvoju nove varijante svog 1-Trak sustava za rad sa XTS eXtended transportnim sustavom tvrtke Beckhoff. Ova opcija zadovoljava potrebe visokog ciklusa XTS primjena gdje su zahtjevi dugoročnih karakteristika kretanja i trajnosti posebno složeni. 

HepcoMotion-ov sustav vođenja GFX za Beckhoff-ov XTS transportni sustav pruža dobru nosivost s preciznim kretanjem, idealan za postupke s velikim brzinama i ubrzanjima. Njegovo nisko-zahtjevno održavanje, staza koja sadrži ravne i kružne elektrolučne presjeke i klotoidni zakrivljeni prijelaz, daje nježnije kretanje pokretača i omogućuje stroju brži i glatkiji rad, što ne bi bilo moguće da je 'trkačka staza' ovalnog oblika. Visoko učinkoviti nosivi ležajevi montirani na kruta tijela pokretača, zajedno s magnetskim blokovima i krilom za dekodiranje, jamče dobru pozicijsku točnost i omogućavaju rad na zavojima, optimizirajući transportni sustav.HepcoMotion GFX za Beckhoff XTS pakiranje boca

Beckhoff-ov XTS eXtended transportni sustav koristi linearnu tehnologiju servomotora za pogon neovisno upravljanih „pokretača“ oko staze. Sustav nudi rješenje za složene sustave, s kretanjem velikom brzinom do 4 m/s, bez narušavanja pozicijske točnosti. Svojom modularnom arhitekturom omogućava smanjenje dimenzija stroja. Zahvaljujući potpunoj slobodi kretanja i visokoj dinamičnosti pokreta, omogućuje pokretaču sinkronizaciju i grupiranje, što sustavu daje idealnu fleksibilnost za kontinuirane postupke. Automatska promjena oblika omogućava opremi da se bez napora prilagodi različitim potrebama svakog proizvoda, smanjujući vrijeme zastoja i povećavajući učinkovitost stroja. Transportno rješenje koje savršeno kombinira visoku dinamiku i točnost. 

Zahvaljujući sposobnostima svojih komponenti, Pickfeeder-ov niz robotiziranog sortiranja i rastavljanja plastičnih boca je zamišljen kao modularni spoj podesiv za jednog ili više strojeva, kompatibilan sa širokim rasponom primjena. Kombinacija Delta robota s HepcoMotion-ovim GFX sustavom vođenja i Beckhoff-om XTS omogućava najraznovrsniji stroj za automatsku promjenu oblika na tržištu, optimizirajući izvedbe inteligentnih sustava i jamčeći najbolji programski prijenos na svijetu.  

Tvrtka Packfeeder ima širok spektar robotskih sustava za spremnike hranjenja različitih dimenzija, karakteristika i materijala, s podesivom brzinom u skladu s proizvodnim potrebama. Packfeeder-ovi robotski sorteri za boce mogu raditi učinkovito sa širokim rasponom spremnika, od kratkih dimenzija od 3–4 ml do velikih od 1L ili više, u širokom rasponu brzina koje mogu doseći 500 u/min.

Tagovi:

Ostavite komentar

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *