Linearni aktuatori za Stewart platformu sa šest osovina i ROS upravljanjem

Proizvođač linearnih aktuatora Automationware za jednog je kupaca isporučio sustav za Gough-Stewart platformu sa šest osovina. Upotrijebljeno je šest malih linearnih aktuatora Mech Value E-small koji su usporedno povezani na tri strane sustava. Linearni aktuatori imaju ugrađena kuglična vretena koja omogućuju precizno i dinamičko djelovanje. Sustav ima 12 priključnih spojeva koji osim pomaka u tri dimenzije omogućuju također nagib ploče u stranu, uzdužno i okomito (6-DoF platforma). Sustav time omogućuje provođenje različitih vrsta simulacija u mehaničke, zrakoplovne, medicinske i automobilske svrhe.

Upravljanje je razvijeno od strane Automationware koje osim učinkovitog nadzora potisne sile linearnih aktuatora uključuje brojne uređaje za nadzor i kontrolu ubrzanja i vibraciju sustava (AwareVu patent). Sustav je razvijen u razdoblju od tri mjeseca pomoću ROS platforme. ROS je operacijski sustav otvorenog koda koji omogućuje jednostavno programiranje sustava te ga možemo prilagoditi konfiguracijama različitih veličina.

Tehnologija proizvođača Automationware omogućuje brzo prilagođavanje sustava stvarnim potrebama kupca jer je omogućen uvoz CAD (Solidworks) datoteka u ROS virtualne simulacijske platforme (Moveit, Gazebo, Rviz) i izgradnja kinematičkih modela za pojedine aplikacije u nekoliko tjedana.

Linearni aktuatori za Stewart platformu

Osim toga, cijelu konstrukciju Stewart platforme moguće je sastaviti u različitim veličinama s uporabom široke palete linearnih aktuatora iz sljedećih skupina:

Linearni aktuatori Mech Value

Manje linearne aktuatore odnosno električne cilindre Mech Value proizvođača Automationware odlikuju visoke performance u smislu brzine pomaka i nosivosti jer imaju ugrađena precizna kuglična vretena. Linearni aktuator Mech Value moguće je upotrijebiti kao zamjenu za pneumatski cilindar u slučajevima gdje je potreba za preciznom kontrolom brzine pomaka i pozicije.

Linearni aktuatori Mech Line

Pouzdani i popularni linearni aktuatori Mech Line idealni su za primjenu u industriji za srednje velika opterećenja. Odlikuje ih odličan omjer između cijene i kapaciteta. Linearni aktuatori odnosno električni cilindri Mech Line zbog toga su odlična alternativa pneumatskim ili hidrauličkim cilindrima s iznimno niskim troškovima rada. 

Linearni aktuatori Mech Force

Linearni aktuator Mech Force prikladan je za najekstremnija opterećenja, gdje se javljaju velika dinamička opterećenja kroz duže vremensko razdoblje.

Linearni aktuatori Mech Plus & Extreme

Mech Plus & Extreme predstavljaju najsnažnije linearne aktuatore u ponudi. Izvedba Mech Extreme prikladna je za dinamička opterećenja veća od 750 kN. Odražava ih iznimna izdržljivost koja temelji na sustavu specijalnog kugličnog vretena izrađenog prema specifikaciji Automationware.

linearni aktuatori

Tagovi:

Ostavite komentar

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *