Iskoristite članske popuste! Registracija

SKF Linearna tehnika

Okrugle vodilice i linearne čahure odnosno ležajevi SKF

 

Linearni kuglični ležaj (kuglična linearna čahura) sastoji se od polimernog kaveza sa segmentima vodećih staza od kaljenog čelika koje vode kuglice u cijelom sustavu. Kruženje kuglica osigurava neograničene pomake s niskim trenjem. Linearni kuglični ležajevi SKF dostupni su u dvije izvedbe, seriji LBBR (ISO serija 1) i seriji LBC (serija ISO 3) koja je zamjenljiva s drugim linearnim kugličnim čahurama SKF. Linearni kuglični ležajevi SKF dostupni su u različitima sustavima s laganim aluminijskim kućištima. U kombinaciji s okruglim vodilicama i dodacima mogu se razviti jednostavni i cjenovno povoljni linearni sustavi vođenja za široku paletu aplikacija.

SKF linearni ležaji puše.png

Pošalji upit! info@tuli.si

Profilne tračne vodilice – kuglične

 

Linearne tračne vodilice SKF namijenjene su linearnom gibanju i obuhvaćaju tračnice i kolica s obzirom na korisničko aplikaciju. Budući da kuglice unutar linearnih kolica neprestano kruže, linearne profilne vodilice prikladne su za gotovo neograničene hodove. Svi proizvodi linearne tehnike SKF predviđeni su za modularne sustave. Zbog toga se mogu pojedine komponente, kao što su vodilice, kolica ili dodaci iz iste serije međusobno kombinirati, što omogućuje jednostavno prilagođavanje različitim aplikacijama linearnog vođenja. SKF nudi tri različite vrste linearnih tračnih vodilica: tračne vodilice serije LLT s X-rasporedom, profilne vodilice serije LLR s O-rasporedom te minijaturne profilne vodilice.

SKF tirno vodilo.png

 

Profilne tračne vodilice – valjkaste

 

Valjkaste tračne vodilice SKF serije LLU su idealne za primjenu u teškoj industriji, na primjer: strojevi za obradu metala, automatizacija, brizganje plastike ili obrada materijala. Visoka krutost, visoka dinamična i statična nosivost, iznimna vodljivost i učinkovito brtvljenje linearnih kolica SKF prednosti su zbog kojih su vodilice LLU prikladne za takve aplikacije. Osim toga, potrebno je spomenuti visoku preciznost tračnih vodilica LLU. Vodilice LLU dostupne su u četiri razreda preciznosti (usporednost od 7 μm/4000 mm tračnice) i dva razreda predopterećenosti. Dostupna su četiri različita modela tračnih kolica i četiri različite izvedbe tračnica. Ovaj modularni sustavni pristup omogućuje oblikovanje rješenja s visokim kapacitetom za široku paletu aplikacijskih zahtjeva.

SKF valjčni tirni voziček.png

Kompaktne linearne vodilice

 

Kompaktne linearne vodilice SKF vrlo su precizni proizvodi za linearno gibanje te su idealni za primjenu u brojnim uređajima, sustavima za rukovanje i posebnim strojevima te u mjernoj opremi i opremi za ispitivanja, proizvodnji poluvodiča i u medicinskim aplikacijama. Precizne linearne vodilice SKF dostupne su u brojnim oblicima, veličinama i standardnim dužinama te mogu sadržavati kuglice, valjke, iglice ili klizne premaze. Dostupan je i pribor za montažu, različiti završni komadi i brisači. Primjena preciznih tračnih vodilica SKF omogućuje vrlo kruto, glatko i preciznu konstrukciju. Kontaktirajte nas ako u našoj standardnoj ponudi ne možete pronaći prikladnu vodilicu. Rado ćemo vam pomoći.

SKF kompaktna vodila.png

 

Kuglična vretena i matice

 

SKF kuglična vretena i matice osiguravaju visoko razvijena rješenja koja su prikladna za široku paletu aplikacija, gdje je preduvjet precizno pozicioniranje, izdržljivost i pouzdanost. Visokotehnološki strojevi koji su povezani s preciznim nadzorom hladnog preoblikovanja čelika i metalurških procesa omogućuju izradu valjanih vretena koja omogućuju gotovo jednaku preciznost i učinkovitost kao brušena vretena, ali s nižim troškovima izrade. Standardna preciznost koraka je G9 u skladu sa standardom ISO 286-2: 1988. Kuglična vretena SKF ispunjavaju preciznost vretena koraka s obzirom na G7 razred preciznosti. Prema narudžbi dostupna su i valjana vretena i matice također s tolerancijom koraka vretena G5 u skladu sa standardom ISO 3408-3: 2006, što je usporedivo s preciznošću brušenih vretena G5.

SKF kroglično vreteno.jpg

Linearni aktuatori SKF

 

Elektromehanički linearni pogoni odnosno linearni aktuatori SKF omogućuju precizno, nadzirano i ponovljivu primjenu potisnog/vučnog gibanja u linearnom pogonu.
Linearni pogoni su učinkoviti, praktički bez održavanja te su za okoliš prihvatljiva alternativa hidrauličkim ili pneumatskim pogonima i cilindrima. Standardne varijante omogućuju potisnu silu do 12 kN, osiguravaju brzinu od 150 mm/s i hod do1500 mm. Aktuatori SKF dostupni su kao samostalne jedinice s kućištem od aluminija, s pocinčanim ili plastičnim kućištem te su pripremljeni za jednostavno namještanje. Linearni pogoni s modularnim sustavom i otvorenom strukturom nude mogućnost odabira i dodavanja pojedinih komponenti za postizanje prilagođenog rješenja unutar postojećih okvira. Aplikacijski potencijal aktuatora širi se s uvođenjem novih tehnologija i primjenjuje u različite svrhe: senzori hallovog efekta, granični prekidači, potenciometri, tarne spojke i posebne matice. Linearni pogoni vretena koje pokreću elektromotori AC ili DC u osnovi sastavlja pogonsko vreteno (kuglično ili trapezno) s pogonskom maticom i kućištem. U 90 % slučajeva sustav obuhvaća također reduktor između motora i linearnog vretena.

SKF linearni aktuatorji.PNG

Ne možete pronaći ono što tražite? Pošaljite upit!
Nudimo veliki izbor ležajeva, kako prestižnih marki, tako i jeftinijih. Možete birati između proizvođača Bosch-Rexroth, INA, Schneeberger, HepcoMotion, TBI Motion, SKF, Hiwin, THK, NB; GMT, NSK i Ingus.
Pošaljite upit

Baza znanja

 • Tuli - Jure Pleško

  Trapezna navojna vretena, koja se često nazivaju jednostavno trapezna vretena ili navojna vretena, jednostavne su pogonske komponente koje, zajedno s...

  Više
 • Tuli - Jure Pleško

  Ležajevi su temeljne komponente strojeva koje omogućuju glatko kretanje i smanjuju trenje u mnogim primjenama. Zaronite u svijet ležajeva u ov...

  Više
 • Tuli - Jure Pleško

  Kutnici za aluminijske profile mehaničke su komponente koje pružaju veliku svestranost i funkcionalnost u raznim primjenama. Zbog male težine, viso...

  Više