Iskoristite članske popuste! Registracija

TIMKEN ležajevi

TIMKEN ležajevi su visoko precizni strojni elementi koji osiguravaju izuzetnu pouzdanost i trajnost. TIMKEN proizvodi ležajeve od vrhunskih materijala i koristi stručnu konstrukciju koja nadmašuje konkurenciju. Sukladni su s OE (Original Equipment) standardima. To osigurava jednostavnu instalaciju i besprijekornu integraciju u različite aplikacije. TIMKEN ležajevi osiguravaju nenadmašne performanse, dugi vijek trajanja i besprijekoran rad vaših strojeva. Zato industrija diljem svijeta vjeruje TIMKENU.

O TIMKENU

TIMKEN, jedan od vodećih svjetskih proizvođača ležajeva, mijenja industriju više od jednog stoljeća. S naslijeđem izgrađenim na inovacijama, pouzdanosti i zadovoljstvu kupaca, TIMKEN nastavlja postavljati standarde za izvrsnost.

Zahvaljujući svojim impresivnim istraživačkim i razvojnim sposobnostima i inženjerskoj stručnosti, oni pružaju prilagođene proizvode s dosljednim i pouzdanim performansama, što ih čini najboljim izborom za mnoge primjene.

Tvrtku su Fortune i Statista prepoznali kao jednu od najinovativnijih američkih tvrtki 2023. godine. To potvrđuje njihovu inovativnost.

Osim toga, dobili su i druge nagrade u raznim područjima, uključujući ekološku održivost i etiku.

Povijest TIMKEN ležajeva

Od skromnih početaka do pokretačke snage u industriji, bogata povijest TIMKEN ležajeva započela je prije više od 120 godina kada su teški teretni vagoni teško prolazili oštrim zavojima.

Henry Timken, proizvođač vagona u St. Louis, Missouri, odlučio je riješiti ovaj problem. U tu svrhu dizajnirao je konusni valjkasti ležaj koji je nosio i radijalna (težina) i potisna (kutna sila) opterećenja.

Rezultati korištenja njegovog novog dizajna bili su nevjerojatni, a kupci su bili zadovoljni svim dobivenim prednostima. G. Timken je odmah shvatio da bi konusni valjkasti ležaj mogao poboljšati performanse proizvoda iu mnogim drugim primjenama.

Godine 1899. Henry i njegovi sinovi, H.H. i William, osnovali su The Timken Roller Bearing and Axle Company, temelj tvrtke danas poznate kao TIMKEN.

Timken ležajevi 

Slika 1 Timken ležajevi

Gdje se proizvode TIMKEN ležajevi

TIMKEN je započeo u St. Louisu, a zatim se preselio u Canton, Ohio, i sada proizvodi ležajeve u najsuvremenijim tvornicama u 33 zemlje diljem svijeta.

Ove lokacije uključuju:

- SAD

- Meksiko

- Francuska

- Rumunjska

- Italija

- Poljska

- Ujedinjeno Kraljevstvo

- Indija

TIMKEN pogoni za proizvodnju ležajeva smješteni u raznim regijama diljem svijeta održavaju najviše standarde kvalitete i preciznosti, osiguravajući da svaki TIMKEN ležaj zadovoljava stroge kriterije.

Kupite ležajeve u našoj e-trgovini
Online trgovina

Vrste TIMKEN ležajeva

Dosljedno i pouzdano isporučujući visoke performanse automobilskoj, zrakoplovnoj i drugim industrijama, TIMKEN razvija niz konstruiranih ležajeva koji uključuju:

- Timken kuglični ležajevi

- Timken valjkasti ležajevi

- konusni konusni valjkasti ležajevi Timken

- Timken bačvasti ležajevi

- Timken fleksibilni valjkasti ležajevi

- Timken klizni ležajevi

- Timken potisni ležajevi

- Timken precizni ležajevi

Timken konusni valjkasti ležaj 

Slika 2 Timken konusni valjkasti ležaj

Karakteristike TIMKEN ležajeva

Ovo su izvanredne karakteristike koje razlikuju TIMKEN ležajeve od ostalih:

1. Precizno inženjerstvo
Svaki TIMKEN ležaj proizveden je s preciznošću i pažnjom za detalje, osiguravajući dosljednu izvedbu i pouzdanost te zadovoljavajući najviše industrijske standarde. Visoke tolerancije točnosti osiguravaju da se sve to postigne.

2. Povećana izdržljivost
Napravljeni da izdrže najteže uvjete, TIMKEN ležajevi dizajnirani su da traju duže, smanjujući vrijeme zastoja i troškove održavanja.

3. Inovativni dizajn
Iskoristite prednosti inovativnih TIMKEN dizajnerskih rješenja optimiziranih za učinkovitost, izvedbu i jednostavnost instalacije.

4. Optimizirane unutarnje geometrije
TIMKEN ležajevi imaju optimizirane unutarnje geometrije koje optimiziraju raspodjelu opterećenja, smanjuju trenje i poboljšavaju ukupne performanse. Ove napredne geometrije pažljivo su projektirane kako bi se maksimizirale performanse i izdržljivost, osiguravajući nesmetan rad i produljeni vijek trajanja ležaja.

5. Napredni odabir materijala
TIMKEN ležajevi izrađeni su od visokokvalitetnih materijala koji su odabrani zbog svoje čvrstoće, otpornosti i sposobnosti podnošenja teških radnih uvjeta. To osigurava optimalne performanse i pouzdanost čak iu najzahtjevnijim primjenama.

6. Zatvoreno radi zaštite
Držite zagađivače podalje uz TIMKEN-ovu naprednu tehnologiju brtvljenja, štiteći vaše strojeve i produžujući vijek trajanja ležajeva.

7. Širok raspon veličina i konfiguracija
Od minijaturnih ležajeva do velikih rješenja, TIMKEN nudi širok raspon veličina i konfiguracija koje odgovaraju različitim strojevima i aplikacijama. Trebate li standardnu ​​veličinu ili prilagođeno rješenje, Tuli vas pokriva.

8. Svestranost korištenja
TIMKEN ležajevi su svestrani korisni i fleksibilni, bilo za automobilsku, zrakoplovnu ili industrijsku primjenu, budući da zadovoljavaju različite potrebe naših kupaca.

Kontaktirajte nas
info@tuli-shop.com

Kako odabrati TIMKEN ležajeve - vaš vodič do pravog izbora

Odabir savršenog TIMKEN ležaja za vašu primjenu je ključan. U Tuliju razumijemo koliko je važno pronaći savršeni ležaj za vaše specifične potrebe. Evo kako donijeti pametnu i promišljenu odluku:

1. Procijenite svoje potrebe korištenja
Saznajte specifične zahtjeve i radne uvjete vašeg stroja. Analizirajte aspekte kao što su korisni teret, zahtjevi za brzinom i uvjeti okoline. Kroz ovu analizu počet ćete odbijati opcije koje ne zadovoljavaju vaše potrebe i zadržati one koje bi mogle biti pravi izbor.

2. Razumijevanje vrsta ležajeva
Saznajte više o različitim vrstama dostupnih TIMKEN ležajeva i njihovim prednostima. Procijenite karakteristike svake vrste i odaberite onu koja zadovoljava zahtjeve vaše aplikacije. Bilo da se radi o preciznim kugličnim ležajevima ili robusnim valjkastim ležajevima, u našem katalogu pronaći ćete rješenje za sebe.

3. Zabilježite vrijednosti opterećenja i brzine
Odredite propusnost i radne brzine potrebne za vašu aplikaciju. Slijedite TIMKEN-ove pojedinačne tipove ležajeva i preporuke za konfiguraciju kako biste bili sigurni da ćete odabrati ležaj koji će vam dati najbolje performanse.

4. Procijenite čimbenike okoliša
Uzmite u obzir temperaturu, vlažnost i druge čimbenike okoline koji mogu utjecati na performanse ležaja. Odaberite ležajeve dizajnirane da izdrže ekološke izazove vaše primjene, osiguravajući dug život i pouzdanost na temelju TIMKEN preporuka.

5. Osigurajte ispravne zahtjeve za sklapanje i ugradnju
Slijedite specifikacije za montažu i prilagodbu vašeg stroja. Uvjerite se da će TIMKEN ležajevi koje odaberete savršeno zadovoljiti ove zahtjeve za pravilno pristajanje i optimalnu izvedbu.

6. Razumijevanje potreba za brtvljenjem i podmazivanjem
Procijenite zahtjeve za stupanj zaštite i podmazivanja za svoju primjenu. Odaberite TIMKEN ležajeve s odgovarajućim opcijama brtvljenja kako biste spriječili onečišćenje i osigurali dugotrajnu učinkovitost. Odaberite pravo podmazivanje kako biste optimizirali rad i smanjili zahtjeve za održavanjem.

7. Posavjetujte se s našim stručnjacima
Kad god ste u nedoumici, mudro je konzultirati stručnjaka. Naš tim obučenih stručnjaka tu je da vam pruži personalizirane smjernice i preporuke prilagođene vašim jedinstvenim potrebama. Kontaktirajte nas i rado ćemo vam pomoći.

Poboljšajte svoje strojeve s TIMKEN ležajevima

Doživite vrhunac performansi i pouzdanosti s TIMKEN ležajevima koji se nalaze u trgovini Tuli. Pregledajte naš asortiman, pronađite savršeni ležaj za svoje potrebe i podignite svoje strojeve na nove visine izvrsnosti.

Povjerite se trgovini Tuli za sve svoje potrebe ležajeva.

O autoru


Jure Pleško suvlasnik je obiteljske tvrtke Tuli koja pomaže inovativnim inženjerima strojarstva isporučujući im strojne elemente za sklapanje strojeva i uređaja. Kao dio obiteljske tradicije odmalena je odrastao uz elemente strojeva, a završio je i studij strojarstva te stekao zvanje magistra inženjera strojarstva. Kao dvogodišnje dijete bio je i inspiracija za ime tvrtke, jer je u to vrijeme jako vikao pa otuda i ime Tuli, što u prijevodu znači vrištanje. Jure je i sam inovativni inženjer strojarstva, što je dokazao tijekom studentskih godina konstrukcijom električnog vozila koje je također nagradio Slovenski fond za razvoj kadrova i stipendije. 

Baza znanja

 • Tuli - Jure Pleško

  Kočnice linearnih vodilica, poznate i kao stezne kočnice ili stezni kočni elementi, igraju ključnu ulogu u postizanju sigurnog i točnog pozicioni...

  Više
 • Tuli - Jure Pleško

  Dobavljači ležajeva igraju vitalnu ulogu u raznim industrijama osiguravajući ove bitne komponente za strojeve. U industriji ležajeva nalazimo proi...

  Više
 • Tuli - Jure Pleško

  Postupak podmazivanja linearnih vodilica i ležajeva je sljedeći. Najprije temeljito očistite vodilice, zatim odaberite pravo mazivo i odredite koli...

  Više