Iskoristite članske popuste! Registracija

INA Linearna tehnika

Kupite INA linearne vodilice u internetskoj trgovini! POSJETITE ONLINE TRGOVINU

Kuglične linearne vodilice

 

Kuglične tračne vodilice predstavljaju najopsežniju skupinu linearnih vodilica u prodajnom programu linearne tehnike INA. Koriste se u preciznom sustavu linearnog vođenja teških tereta s visokom krutošću i niskim trenjem. Linearni sustavi KUVE su predopterećeni i prikladni za duge hodove. S obzirom na uvjete rada moguće je ubrzanje kolica do 150 m/s2 i brzina do 360 m/min. Dostupne su različite veličine tračnih vodilica serije TKVD i TKSD te različite izvedbe linearnih kolica KUVE i KUSE.

INA kroglično tirno vodilo.PNG

INA minijaturne linearne vodilice

Minijaturni linearni kuglični ležajevi i linearne vodilice tvrtke INA izrađeni su od materijala otpornih na koroziju. KUEM set ležajnih blokova i vodilica sastavljaju se od KWEM blokova i TKDM linearnih vodilica. Četveroredni dizajn dostupan je i kao KUME set ležajnih blokova i vodilica koji se sastavlja od KWME blokova i TKMD linearnih vodilica.

minijaturne linearne vodilice INA

Valjkaste vodilice INA

 

Linearne valjkaste tračne vodilice i ležajevi INA prikladni su za sustave linearnog vođenja, gdje se javljaju iznimno visoka opterećenja, a sustav zahtijeva visoku krutost i precizan linearni pomak. Linearni ležajevi odnosno kolica INA serije RWU su predopterećena i posebno prikladna za primjenu u strojevima za obradu. Valjkasta linearna kolica dostupna su u izvedbi "valjak do valjka" ili s kavezom između valjaka. Linearni sustav RUE sastavlja tračna vodilica TSX, barem jedna tračna vodilica tipa RWU te plastični čepovi za provrte na vodilicama. Sve valjkaste vodilice i kolica INA izrađena su po visokim standardima X-life. Odlikuju ih poboljšana tehnološka rješenja, veća robusnost i dulji životni vijek.

INA valjčno tirno vodilo.PNG

Kuglična vretena i matice INA

 

INA pogonski sustav KGT sastoji se od precizno valjanog vretena KGS (navojnog štapa) i barem jedne kuglične matice KGF (s prirubnicom) ili KGM (cilindrična). Sva navojna vretena i matice imaju desni navoj te su dostupne s različitim promjerima i koracima navoja. Kuglična vretena INA serije KGS izrađena su od čelika visoke tvrdoće Cf53 (SAE 1055). Površina navoja je indukcijsko kaljena na 60 HRC (dubine 1,5 mm). Dostupna su vretena s preciznošću koraka 23μm/300 mm i 50μm/300 mm. Navojnica može imati jedan ili više početaka. Dostupne su standardne završne obrade kugličnih vretena, vretena je također moguće obraditi prema vašem nacrtu.

INA kroglična vretena.PNG

Linearne vodilice i ležajevi INA

 

Sustavi linearnog vođenja s okruglim vodilicama obuhvaćaju linearne okrugle vodilice, koje mogu imati također podršku u kombinaciji s linearnim kugličnim ili kliznim ležajevima odnosno čahurama. Linearne okrugle vodilice INA dostupne su također u šupljoj izvedbi. Za lakše sastavljanje dostupne su također linearne jedinice koje sadržavaju linearni ležaj i kućište provrtima za pričvršćivanje. Cijela ponuda vodilica i ležajeva INA je strukturirana u skladu s modularnim konceptom, što omogućuje vrlo ekonomične linearne sustave s dugim životnim vijekom bez održavanja. Linearni ležajevi odnosno čahure INA i ležajne jedinice dostupne su u kompaktnoj, laganoj, teškoj i običnoj izvedbi. Svaka serija linearnih ležajeva ima vrlo specifična svojstva te su prikladni za određene specifične aplikacije. Linearni kuglični ležajevi mogu podržavati visoka radijalna opterećenja, a zbog relativno niske težine omogućuju konstruiranje sustava linearnog vođenja s neograničenim pokretima. Ležajevi su dostupni u zatvorenim izvedbama i izrezom za vodilice s podupiračem. U pojedinim serijama moguće je podešavati zračnost u ležaju. To omogućuje postizanje linearnih sustava s nultom zračnošću ili predopterećene sustave. S obzirom na aplikaciju vođenja, linearni ležajevi mogu biti bez brtvi ili mogu biti opremljeni s kontaktnim brtvama na obje strane. U slučaju linearnih ležajnih jedinica, ležaj je ugrađen u snažno, kruto kućište. Kućišta su dostupna u zatvorenim, otvorenim, kliznim i tandemskim izvedbama. Zbog svoje niske ukupne težine su linearne jedinice prikladne uglavnom za manje sustave s visokim opterećenjima i gdje je potrebno veće ubrzanje i brzina pokreta. Zbog serijske proizvodnje su standardne linearne jedinice obično znatno jeftinije od izrade vlastitih kućišta.

INA linearni ležaji in vodila.PNG

 

Vodilice s valjkastim ležajevima

 

Sustavi vodilica INA s valjkastim ležajevima LF prikladni su za aplikacije linearnog vođenja gdje se traži niski šum, visoka brzina i dugi hod. Osim toga, vrlo su lagane, imaju nizak koeficijent trenja te su jednostavne za ugradnju. Sve vodilice INA konstruirane su po principu modularnog sustava vodilica te su sastavljene od standardnih linearnih ležajeva, vodilica, kolica... Time je omogućen ekonomičan izbor najprikladnijih vodilica za svaku aplikaciju. Sastavljene vodilice dostupne su s punim ili šupljim okruglim vodilicama, s potpornom tračnicom s visokom krutošću na savijanje, savijenim vodećim elementima ili ravnim vodilicama. Linearne vodilice imaju također utore za zupčane letve ili pogonske remene.

INA vodila s kotalnimi ležaji.PNG

 

 

Ne možete pronaći ono što tražite? Pošaljite upit!
Nudimo veliki izbor ležajeva, kako prestižnih marki, tako i jeftinijih. Možete birati između proizvođača Bosch-Rexroth, INA, Schneeberger, HepcoMotion, TBI Motion, SKF, Hiwin, THK, NB; GMT, NSK i Ingus.
Pošaljite upit

Baza znanja

 • Tuli - Jure Pleško

  Kočnice linearnih vodilica, poznate i kao stezne kočnice ili stezni kočni elementi, igraju ključnu ulogu u postizanju sigurnog i točnog pozicioni...

  Više
 • Tuli - Jure Pleško

  Dobavljači ležajeva igraju vitalnu ulogu u raznim industrijama osiguravajući ove bitne komponente za strojeve. U industriji ležajeva nalazimo proi...

  Više
 • Tuli - Jure Pleško

  Postupak podmazivanja linearnih vodilica i ležajeva je sljedeći. Najprije temeljito očistite vodilice, zatim odaberite pravo mazivo i odredite koli...

  Više