Iskoristite članske popuste! Registracija

Zupčaste letve i zupčanici

Zupčaste letve i zupčanici

U ponudi imamo široku paletu različitih zupčastih letvi i zupčanika s ravnim ili kosim zupcima od različitih materijala koji su izrađeni u različitim razredima kvalitete. Za osnovnu aplikaciju prikladna je standardna zupčasta letva s ravnim nekaljenim zupcima, izrađena u razredu kvalitete 8 – 9. Za zahtjevnije aplikacije možete u našoj trgovini dobiti također brušene i kaljene zupčaste letve i zupčanike. Moguća je također isporuka zupčastih letvi i zupčanika izrađenih prema narudžbi. Zupčaste letve i zupčanici dostupni su s modulom od Mod 0,5 do Mod 30.

Zupčaste letve i zupčanici Atlanta

Precizne brušene i kaljene zupčaste letve i zupčanici

Za zahtjevne aplikacije isporučujemo precizne zupčaste letve i zupčanike koji imaju brušene i kaljene zupce. Obično su izrađene u razredu kvalitete 6 koji ima toleranciju pojedinog zupca +/–0,008 mm. Dostupne su izvedbe s kosim i ravnim zupcima. Maksimalna dužina zupčastih letvi kvalitete 5 u jednom komadu iznosi 500 mm, dok su zupčaste letve kvalitete 6 dostupne u dužinama do 2000 mm. Zupčanici s kosim zupcima dostupni su do promjera 1000 mm, a s ravnim zupcima do 500 mm. Zupčanici mogu biti izrađeni od sljedećih materijala: C45, 18NiCrMo5, poboljšan 38NiCrMo5, poboljšan 16MnCr5, slitine, polimerni materijali (plastika), slitine broma i aluminija, nehrđajući čelik i bakelit. U katalogu Gambini i Atlanta možete pronaći sve moguće izvedbe preciznih zupčastih letvi i zupčanika.

Pošalji upit!
info@tuli.si

Zupčaste letve i zupčanici izrađeni prema narudžbi

Nestandardne zupčaste letve i zupčanike možemo izraditi prema narudžbi. U tom slučaju nam pošaljite crtež zupčaste letve odnosno zupčanika na temelju kojega ćemo pripremiti ponudu s cijenom i rokom isporuke. Za više informacija nas kontaktirajte na info@tuli.si.

Zupčaste letve i zupčanici izrađeni prema narudžbi

Standardne zupčaste letve i zupčanici

Standardne zupčaste letve i zupčanici dostupni su u izvedbi s ravnim zupcima. U tom slučaju su zupci glodani i nekaljeni. Standardni materijal je C45. Prikladne su za nezahtjevne aplikacije. Zupčasta letva dolazi bez provrta za pričvršćivanje koji je potrebno naknadno izraditi. Standardne zupčaste letve i zupčanici dostupni su po vrlo povoljnim cijenama. U katalogu su predstavljeni svi zupčanici i zupčaste letve koje su dostupne u našoj trgovini.

Plastične zupčaste letve i zupčanici

Moguća je također isporuka zupčastih letvi i zupčanika od različitih polimernih materijala. Plastične zupčaste letve i zupčanici u pojedinim su slučajevima također ojačani sa staklenim ili drugim vlaknima. Glavne prednosti plastičnih zupčastih letvi su tiši rad, manja težina i samopodmazujuće sposobnosti. Prikladne su za primjenu u tiskarskim strojevima, strojevima za pakiranje, automatskim vratima, uređajima za pročišćavanje otpadnih voda…

Ne možete pronaći ono što tražite? Pošaljite upit!
Nudimo veliki izbor ležajeva, kako prestižnih marki, tako i jeftinijih. Možete birati između proizvođača Bosch-Rexroth, INA, Schneeberger, HepcoMotion, TBI Motion, SKF, Hiwin, THK, NB; GMT, NSK i Ingus.

Pošaljite upit

Baza znanja