Upeti kuglični ležajevi sa ekscenticiranom zaključanom kragnom

Ovi standardni upeti kuglični ležajevi nalaze se na vratilu kao zaključna kragna Posebno su pogodni za ležajne aranžmane sa stalnim smjerom vrtnje ili za male brzine i opterećenja, za naizmjenični smjer vrtnje. Zaključna kragna je po mogućnosti stegnuta u smjeru vrtnje i osigurana vijcima. Ovaj način postavljanja sprječava oštećenje vratila i ponovo se može otpustiti.

Cilindrični vanjski prsten

U dodatku ležajevima sa sferičnim vanjskim prstenom tu su i serije sa cilindričnim vanjskim prstenom.

GE..-KRR-B.gif

Slika: GE..-KRR-B, postavljanje sa korištenjem ekscenticiranog  (Izvor: Schaeffler AG)

Pošalji upit! info@tuli.si

Upeti kuglični ležajevi se ekscentriciranom učvrsnom kragnom, cilindrični vanjski prsten i utori u vanjskom prstenu

Osnovni dizajn serije RAE..-NPP-NR je upeti kuglični ležaj sa ekscentriciranom učvrsnom kragnom i unutarnjim prstenom produženim sa jedne strane. Vanjski prsten ima cilindričnu vanjsku površinu i dva utora do DIN 616. Ležajevi su uklopljeni u cilindrični provrt i aksijalno postavljan pomoću vanjskih semeringa koji su jednostavni ua uklapanje. Ležaj  je već postavljan jedan vanjski semering do DIN 5 417.

 

ležaj RAE..-NPP-NR.gif

Slika: RAE..-NPP-NR Upeti kuglični ležajevi sa cilindričnim vanjskim prstenom i dva utora u vanjskom prstenu (izvor: Schaeffler AG)

 

Upeti kuglični ležajevi sa gumenim interlinerom 

Ovi upeti kuglični ležajevi postavljaju se na vratilo pomoću ekscentiricrane učvrsne kragne. Vanjski prsten je presvučen debljim slojem NBR intelinera. Interliner apsorbira vibracije i udare i stoga smanjuje radnu buku. Imaju sferičnu ili cilindričnu vanjsku površinu. Za sve ležajne aranžmane jedna serija ima postavljeno rame na gumenom prstenu.

ležaj CRB.gif

 

Slika: CRB, Upeti kuglični ležajevi sa gumenim interlinerom (Izvor: Schaeffler AG)

Trebate li pomoć u vezi s kugličnim ležajevima? Besplatna tehnička pomoč

Uz ležajeve FAG i INA nudimo vam ležajeve sljedećih proizvođača: RKB, NTN, SNR, SKF, NSK,  ZKL, EZO, NMB, NACHI, NKE, BECO, ENC ite druge ležajeve kineske proizvodnje.

 

INA FAG ležaji
RKB Ležaji
NTN Ležaji
SNR Ležji

 

 

ZKL Ležaji
TIMKEN Ležaji
EZO Ležaji

 

 

Niste pronašli ono što tražite? Kontaktirajte nas tu.

 

Pročitajte iskustva kupaca

 • Tuli - Jure Pleško
  Autor:

  Kuglasti valjci (transportne jedinice) za oblikovanje strojeva

  Kuglasti valjci (transportne jedinice) neophodne su komponente strojarskih inženjera i njihova upotreba je omiljena u slučajevima kad tereti i teški strojni dijelovi zahtijevaju brzu promjenu smjera odnosno rotaciju od 3...

  Više
 • Tuli - Jure Pleško
  Autor:

  Prednaprezanje kugličnih vretena

  Prerednaprezanje kugličnih vretena se koristi kako bi se povećala preciznost i krutost sustava. Postoji više načina prednaprezanja kugličnih vretena. Koji su?...

  Više
 • Bojan Einhauer, Medvode, Slovenia

  CNC glodalica 3 x 1,4 x 0,45 m

  Kako napraviti CNC glodalicu kod kuće? Naš je korisnik kod kuće izradio CNC glodalicu s radnom površinom 3x1,4x0,45 m. Provjerite kako je i koje elemente koristio....

  Više
Sve