Iskoristite članske popuste! Registracija

Aksijalni kuglični ležaj s kosim dodirom

Dvosmjerni aksijalni kuglični ležaj s kosim dodirom precizni su ležajevi bez samopridržavanja i uskim tolerancijama prema klasi SP. Sastoje se od podloške za lociranje vratila, distantnog prstena i podloške za lociranje kućišta, kuglica i kaveznog sklopa te mesinganog kaveza. Dijelovi ležaja međusobno su povezani i montiraju se nezavisno jedan od drugog, ali ne smiju se razmjenjivati sa drugim ležajevima iste veličine.

Aksijalni kuglični ležaj s kosim dodirom.gif
Slika: Aksijalni kuglični ležaj s kosim dodirom (izvor Schaeffler AG)

Pošalji upit! info@tuli.si

Visoka aksijalna nosivost

 Kontaktni kut je 60°.  Kao rezultat toga je da ovaj visoko izdržljivi aksijalni kuglični ležaj s  kosim dodirom koji podnosi velika osovinska opterećenja u oba smjera. U ovom slučaju, aksijalni kuglični ležaj sa kosim dodirom u kombinaciji sa dvorednim cilindričnim valjkastim ležajem sa konusnim provrtom podržava radijalna opterećenja.

Dva dizajna

Aksijalni kuglični ležaj s kosim dodirom dostupan je u dva dizajna: serija 23561  uklapa se sa manjim dijametrima konusa vratila, a serija 2347  uklapa se sa većim dijametrima. Ove serije imaju isti nominalni vanjski dijametar kao cilindrični valjkasti ležajevi NN30..-AS-K. Ipak, tolerancija vanjskog dijametra je osmišljena da bude dovoljno labava kada se  aksijalni kuglični ležaj sa kosim dodirom i cilindrični valjkasti ležaj postave zajedno.

Brtve

Aksijalni kuglični ležaj s kosim dodirom ih nemaju.

Podmazivanje

Ležajevi su podmazani sa uljem ili masti. Veće brzine postižu se sa uljem. Kako bi se omogućio protok ulja između dva reda kuglica, podloška locirana na kućištu ima žljebove i rupe za podmazivanje. Kod velikih brzina, pretjerano podmazivanje radijalnog ležaja sprječava se tako što se pri instalaciji ostavi prostor između aksijalnog kugličnog ležaja i cilindričnog kugličnog ležaja.

Trebate li pomoć u vezi sa aksijanim kugličnim ležajevima s kosim dodirom? Besplatna tehnička pomoč

Uz ležajeve s kosim dodirom FAG i INA nudimo vam ležajeve sljedećih proizvođača: RKB, NTN, SNR, SKF, NSK,  ZKL, EZO, NMB, NACHI, NKE, BECO, ENC ite druge ležajeve kineske proizvodnje.

 

INA FAG ležaji
RKB Ležaji
NTN Ležaji
SNR Ležji

 

 

ZKL Ležaji
TIMKEN Ležaji
EZO Ležaji

 

 

Ne možete pronaći ono što tražite? Pošaljite upit!
Nudimo veliki izbor ležajeva, kako prestižnih marki, tako i jeftinijih. Možete birati između proizvođača Bosch-Rexroth, INA, Schneeberger, HepcoMotion, TBI Motion, SKF, Hiwin, THK, NB; GMT, NSK i Ingus.
Pošaljite upit

Baza znanja

 • Tuli - Jure Pleško

  Trapezna navojna vretena, koja se često nazivaju jednostavno trapezna vretena ili navojna vretena, jednostavne su pogonske komponente koje, zajedno s...

  Više
 • Tuli - Jure Pleško

  Ležajevi su temeljne komponente strojeva koje omogućuju glatko kretanje i smanjuju trenje u mnogim primjenama. Zaronite u svijet ležajeva u ov...

  Više
 • Tuli - Jure Pleško

  Kutnici za aluminijske profile mehaničke su komponente koje pružaju veliku svestranost i funkcionalnost u raznim primjenama. Zbog male težine, viso...

  Više