Iskoristite članske popuste! Registracija

Linearni aktuatori Mech Value

Manje linearne aktuatore odnosno električne cilindre Mech Value proizvođača Automationware odlikuju visoke performance u smislu brzine pomaka i nosivosti jer imaju ugrađene precizna kuglična vretena. Linearni aktuator Mech Value moguće je primijeniti kao zamjena za pneumatski cilindar u slučajevima kada je potrebna precizna kontrola brzine pomaka i pozicije.

Opremljeni su inovativnim koračnim motorima s enkoderom, ali u varijanti Sensorless, koja predstavlja novu tehnologiju upravljanja električnog aktuatora i omogućuje određivanje pravilnog položaja bez postavljanja enkodera, čime se smanjuju troškovi i potrebne veličine aktuatora.

Motor je moguće montirati na linearni aktuator u istoj liniji ili usporedno, ovisno o primjeni i prostornom ograničenju. 

Profili električnih cilindara odnosno aktuatora osmišljeni su tako da omogućuju integraciju AwareVu senzora (Industrija 4.0) za otkrivanje vibracija i povećanih temperatura i posljedično utvrđivanja eventualnih grešaka tijekom faza djelovanja linearnog aktuatora.

Pošalji upit! info@tuli.si

Aktuatori Mach Value dostupni su u veličinama 16 – 25 – 32. Standardni hodovi su od 50 do 500 mm (prema narudžbi mogući su također duži hodovi). Linearni aktuator Mech Value može biti opterećen od 50 do 1700 N i omogućuje preciznost ± 0,02 mm.

linearni aktuator mech value

Primjeri uporabe

Strojevi za pakiranje

Linearni aktuatori su idealni u industrijske svrhe, kao što su strojevi za pakiranje, gdje je potrebna visoka brzina i precizni pomak.

Strojevi i uređaji za zdravstvenu njegu i dijagnostiku

Linearni aktuator može biti vrlo koristan za mikrometarske pokrete na uređajima za skeniranje. Linearni aktuator zadržava položaj također u slučaju prekida napajanja. U usporedbi s hidrauličnim cilindrom, električni cilindri su kompaktniji i time prikladniji za sve pokretne uređaje. Linearni aktuatori sa svojom preciznošću omogućuju precizno pozicioniranje osoba i predmeta u uređajima za dijagnostiku.

Baza znanja

 • Tuli - Jure Pleško

  Kočnice linearnih vodilica, poznate i kao stezne kočnice ili stezni kočni elementi, igraju ključnu ulogu u postizanju sigurnog i točnog pozicioni...

  Više
 • Tuli - Jure Pleško

  Dobavljači ležajeva igraju vitalnu ulogu u raznim industrijama osiguravajući ove bitne komponente za strojeve. U industriji ležajeva nalazimo proi...

  Više
 • Tuli - Jure Pleško

  Postupak podmazivanja linearnih vodilica i ležajeva je sljedeći. Najprije temeljito očistite vodilice, zatim odaberite pravo mazivo i odredite koli...

  Više