Poštovani kupci. Obavještavamo vas, da imamo kolektivni godišnji odmor u ponedjeljak, 26. travnja, 2021. Utorak, 27. travnja 2021. u Sloveniji je državni praznik. Ponovno ćemo biti s vama u srijedu, 28. travnja 2021. godine.

Iglični valjak i kavezni sklop

Iglični valjak i kavezni sklop su jednoredne ili dvoredne jedinice sastavljene od kaveza i igličnih valjaka. Pošto njihov radijalni odjeljak nije veći od dijametra igličnih valjaka, iglični valjak i kavezni sklop omogućavaju da se postignu kavezni aranžmani vrlo male radijalne izrade omotnica. Imaju veoma veliku nosivost, pogodni su za velike brzine i lako se uklapaju. Ako se kanali proizvedu s velikom geometrijskom preciznošću,  mogu se postići ležajni sklopovi visoke preciznosti. Vrsta igličnog valjka te izdržljivost vratila i kućišta mogu utjecati na unutarnji radijalni zazor. Iglični valjak i kavezni sklop na vratilu i kućištu  zahtijevaju ojačani temeljni.

Iglični valjak i kavezni sklop.gif
Slika: Iglični ležaj sa kavezom (izvor Schaeffler AG)

Pošalji upit! info@tuli.si

Iglični valjci

Iglični valjak i kavezni slop opremljen je standardnim igličastim valjcima kako je to navedeno u tablici. Ipak u svakom igličnom valjku i kaveznom sklopu nalazi se samo jedna vrsta. Vrste/sorte su ispisane na pakiranju i kodirane su bojom. Vrste valjaka naznačene su donjim i gornjim devijacijama (u μm), maksimalna tolerancija u dijametru je 2 μm.  U svakom slučaju, bliski iglični valjci uklapaju se s parnim vrstama.

Radna temperatura

Iglični valjak i kavezni sklop s plastičnim kavezom koriste se na radnim temperaturama od–20 °C do +120 °C.

Kavezi

iglični valjak i kavezni sklop dostupni su s plastičnim i limenim kavezima. Plastični kavezi imaju sufiks TV  i dostupni su samo u jednoj određenoj veličini.

Trebate li pomoć u vezi sa igličnim ležajevima? Besplatna tehnička pomoč

Uz iglične ležajeve INA nudimo vam ležajeve sljedećih proizvođača: RKB, NTN, SNR, SKF, NSK, IKO, NADELLA, JNS ite druge ležajeve kineske proizvodnje.

 

INA FAG ležaji
RKB Ležaji
NTN Ležaji
SNR Ležji

 

 

Niste pronašli ono što tražite? Kontaktirajte nas tu.

 

Pročitajte iskustva kupaca

Sve