Iskoristite članske popuste! Registracija

Iglični valjak i kavezni sklop

Iglični valjak i kavezni sklop su jednoredne ili dvoredne jedinice sastavljene od kaveza i igličnih valjaka. Pošto njihov radijalni odjeljak nije veći od dijametra igličnih valjaka, iglični valjak i kavezni sklop omogućavaju da se postignu kavezni aranžmani vrlo male radijalne izrade omotnica. Imaju veoma veliku nosivost, pogodni su za velike brzine i lako se uklapaju. Ako se kanali proizvedu s velikom geometrijskom preciznošću,  mogu se postići ležajni sklopovi visoke preciznosti. Vrsta igličnog valjka te izdržljivost vratila i kućišta mogu utjecati na unutarnji radijalni zazor. Iglični valjak i kavezni sklop na vratilu i kućištu  zahtijevaju ojačani temeljni.

Iglični valjak i kavezni sklop.gif
Slika: Iglični ležaj sa kavezom (izvor Schaeffler AG)

Pošalji upit! info@tuli.si

Iglični valjci

Iglični valjak i kavezni slop opremljen je standardnim igličastim valjcima kako je to navedeno u tablici. Ipak u svakom igličnom valjku i kaveznom sklopu nalazi se samo jedna vrsta. Vrste/sorte su ispisane na pakiranju i kodirane su bojom. Vrste valjaka naznačene su donjim i gornjim devijacijama (u μm), maksimalna tolerancija u dijametru je 2 μm.  U svakom slučaju, bliski iglični valjci uklapaju se s parnim vrstama.

Radna temperatura

Iglični valjak i kavezni sklop s plastičnim kavezom koriste se na radnim temperaturama od–20 °C do +120 °C.

Kavezi

iglični valjak i kavezni sklop dostupni su s plastičnim i limenim kavezima. Plastični kavezi imaju sufiks TV  i dostupni su samo u jednoj određenoj veličini.

Trebate li pomoć u vezi sa igličnim ležajevima? Besplatna tehnička pomoč

Uz iglične ležajeve INA nudimo vam ležajeve sljedećih proizvođača: RKB, NTN, SNR, SKF, NSK, IKO, NADELLA, JNS ite druge ležajeve kineske proizvodnje.

 

INA FAG ležaji
RKB Ležaji
NTN Ležaji
SNR Ležji

 

 

Ne možete pronaći ono što tražite? Pošaljite upit!
Nudimo veliki izbor ležajeva, kako prestižnih marki, tako i jeftinijih. Možete birati između proizvođača Bosch-Rexroth, INA, Schneeberger, HepcoMotion, TBI Motion, SKF, Hiwin, THK, NB; GMT, NSK i Ingus.
Pošaljite upit

Baza znanja

 • Tuli - Jure Pleško

  Kočnice linearnih vodilica, poznate i kao stezne kočnice ili stezni kočni elementi, igraju ključnu ulogu u postizanju sigurnog i točnog pozicioni...

  Više
 • Tuli - Jure Pleško

  Dobavljači ležajeva igraju vitalnu ulogu u raznim industrijama osiguravajući ove bitne komponente za strojeve. U industriji ležajeva nalazimo proi...

  Više
 • Tuli - Jure Pleško

  Postupak podmazivanja linearnih vodilica i ležajeva je sljedeći. Najprije temeljito očistite vodilice, zatim odaberite pravo mazivo i odredite koli...

  Više