Konusni valjkasti ležajevi

Konusne valjkaste ležajeve karakterizira velika radijalna i osovinska nosivost  te veliki raspon korištenih brzina. Oni su efikasni  kod prateće snage i osiguravaju precizan i stabilan sustav za navođenje vratila u slučaju velike efektivne udaljenosti između ležajeva. Podesivi su, mogu se rastavljati i jednostavni su za postavljanje.

Konični valjkasti ležajevi.gif

Slika: Konusni valjkasti ležaj (izvor Schaeffler AG)

Pošalji upit! info@tuli.si

Radijalna i  aksijalna nosivost

Konusni valjkasti ležajevi namijenjeni su za osovinsko opterećenje u jednom pravcu i visoka radijalna opterećenja. Moraju biti okomito aksijalno postavljeni,  zrcalno postavljen nasuprot drugom ležaju. Ova kombinacija ležajeva postavlja se u O ili X aranžmanu.

Kontaktni kut
Osovinska nosivost ovisi o kontaktnom kutu; tj. Što je veći kut to je veće opterećenje koje ležaj može podnijeti. Veličina kontaktnog kuta i nosivost naznačene su dimenzijskim tabelama sa  ležaj- specifična vrijednost..Ležajevi serija313, 323..-B, T5ED i T7FC imaju veoma visoku osovinsku nosivost usljed njihovog posebno velikog kontaktnog kuta.

Brtve

Konusni valjkasti ležajevi standardne izrade i koji su upareni nisu zabrtvljeni.

Podmazivanje

Konusni valjkasti ležajevi standardne izrade i koji su upareni podmazuju se uljem ili sa masti.

Radna temperatura

Otvoreni konusni valjkasti ležajevi koriste se pri radnoj temperaturi od–30 °C do +120 °C. Za stalnu radnu temperaturu preko +120 °C, molimo kontaktirajte nas.

Kavezi

Otvoreni konusni valjkasti ležajevi imaju limene kaveze.

Trebate li pomoć u vezi sa konusnim valjkastim ležajevima? Besplatna tehnička pomoč

Uz konusne valjkaste ležajeve FAG nudimo vam ležajeve sljedećih proizvođača: RKB, NTN, SNR, SKF, NSK,  ZKL, EZO, NMB, NACHI, NKE, BECO, ENC i druge ležajeve kineske proizvodnje.

 

INA FAG ležaji
RKB Ležaji
NTN Ležaji
SNR Ležji

 

 

ZKL Ležaji
TIMKEN Ležaji
EZO Ležaji

 

 

Niste pronašli ono što tražite? Kontaktirajte nas tu.

 

Pročitajte iskustva kupaca

 • Bojan Einhauer, Medvode, Slovenia

  CNC glodalica 3 x 1,4 x 0,45 m

  Kako napraviti CNC glodalicu kod kuće? Naš je korisnik kod kuće izradio CNC glodalicu s radnom površinom 3x1,4x0,45 m. Provjerite kako je i koje elemente koristio....

  Više
 • Tuli - Jure Pleško
  Autor:

  Što možemo učiniti i što ne s usklađivanjem linearnih tračnih vodilica?

  Linearne vodilice zahtijevaju preciznu montažu i poravnanje kako bi se osigurala ravnomjerna raspodjela opterećenja između potpornih kuglica. Stoga se mogu koristiti samo u aplikacijama koje imaju bliska odstupanja. Kako ih pravilno instalira...

  Više
 • Janez Križan – AMI d.o.o.

  DIY laserski rezač papira

  U našem slučaju je predviđen laserski rezač papira za primjenu u grafici i oblikovanju. Primjeri su preuzeti s različitih web-stranica na kojima su predstavljeni laserski rezači („DIY laser cutter“)....

  Više
Sve