Konusni valjkasti ležajevi

Konusne valjkaste ležajeve karakterizira velika radijalna i osovinska nosivost  te veliki raspon korištenih brzina. Oni su efikasni  kod prateće snage i osiguravaju precizan i stabilan sustav za navođenje vratila u slučaju velike efektivne udaljenosti između ležajeva. Podesivi su, mogu se rastavljati i jednostavni su za postavljanje.

Konični valjkasti ležajevi.gif

Slika: Konusni valjkasti ležaj (izvor Schaeffler AG)

Pošalji upit! info@tuli.si

Radijalna i  aksijalna nosivost

Konusni valjkasti ležajevi namijenjeni su za osovinsko opterećenje u jednom pravcu i visoka radijalna opterećenja. Moraju biti okomito aksijalno postavljeni,  zrcalno postavljen nasuprot drugom ležaju. Ova kombinacija ležajeva postavlja se u O ili X aranžmanu.

Kontaktni kut
Osovinska nosivost ovisi o kontaktnom kutu; tj. Što je veći kut to je veće opterećenje koje ležaj može podnijeti. Veličina kontaktnog kuta i nosivost naznačene su dimenzijskim tabelama sa  ležaj- specifična vrijednost..Ležajevi serija313, 323..-B, T5ED i T7FC imaju veoma visoku osovinsku nosivost usljed njihovog posebno velikog kontaktnog kuta.

Brtve

Konusni valjkasti ležajevi standardne izrade i koji su upareni nisu zabrtvljeni.

Podmazivanje

Konusni valjkasti ležajevi standardne izrade i koji su upareni podmazuju se uljem ili sa masti.

Radna temperatura

Otvoreni konusni valjkasti ležajevi koriste se pri radnoj temperaturi od–30 °C do +120 °C. Za stalnu radnu temperaturu preko +120 °C, molimo kontaktirajte nas.

Kavezi

Otvoreni konusni valjkasti ležajevi imaju limene kaveze.

Trebate li pomoć u vezi sa konusnim valjkastim ležajevima? Besplatna tehnička pomoč

Uz konusne valjkaste ležajeve FAG nudimo vam ležajeve sljedećih proizvođača: RKB, NTN, SNR, SKF, NSK,  ZKL, EZO, NMB, NACHI, NKE, BECO, ENC i druge ležajeve kineske proizvodnje.

 

INA FAG ležaji
RKB Ležaji
NTN Ležaji
SNR Ležji

 

 

ZKL Ležaji
TIMKEN Ležaji
EZO Ležaji

 

 

Niste pronašli ono što tražite? Kontaktirajte nas tu.

 

Pročitajte iskustva kupaca

 • Tuli - Jure Pleško
  Autor:

  Osnovna terminologija kugličnih vretena

  Pri odabiru različitih sastavnih dijelova za sklop kugličnog vretena, potrebno je razumjeti terminologiju koja se koristi za opisivanje njihovih funkcija i strukture. Pripremili smo rječnik koji će vam pomoći....

  Više
 • Tuli - Jure Pleško
  Autor:

  Primjena linearnih sustava

  Dilema s kojom se danas inženjeri suočavaju nije više konstrukcija linearnog sustava od samog početka već odabir najboljeg rješenja iz širokog raspona dostupnih konfiguracija. Znate li koje?...

  Više
 • Tuli - Jure Pleško
  Autor:

  6 koraka za odabir kugličnih vretena

  Prilikom odabira odgovarajućeg kugličnog vretena i matica, morate obratiti pozornost na nekoliko čimbenika. Koji su?...

  Više
Sve