Valjci za pokretne trake

Bočno vodeći valjci

Bočno vodeći valjci su jednoredne ili dvoredne jedinice koje se uklapaju na klin. Sastoje se od  vanjskog prstena sa profiliranom vanjskom površinom i igličnim valjkom sa kaveznim sklopom ili kompletnim setom cilindričnih ili igličnih ležajeva. Bočno vodeći valjci podnose velika radijalna i aksijalna opterećenja koja proizilaze iz odstupanja i iskrivljavanja pri radu i zato su podesni za dijelove bregaste osovine, klizne staze prijenos opreme itd. Ležajevi su dostupni sa ili bez unutarnjeg prstena kao i zabrtvljene i nezabrtvljene verzije.

Valjci.gif

Slika: Potporni valjak  (vir Schaeffler AG)

Pošalji upit! info@tuli.si

Klinasti valjci za pokretne trake

Sastoje se od debelog vanjskog prstena sa profiliranom vanjskom površinom, krutim valjkastim klinom sa  navojem, potpornim podloškama i igličnim valjkom sa kaveznim sklopom ili kompletima jednorednih ili dvorednih cilindričnih ili igličnih valjaka . Podnose velika radijalna i aksijalna opterećenja koja proizilaze iz odstupanja i krivljenja pri radu i zato su podesni  dijelovi  bregaste osovine, klizne staze, prijenos opreme itd. Ležajevi su dostupni u nekoliko izvedbi sa ili bez ekscentriciteta.

Trebate li pomoć u vezi s potpornimi valjci? Besplatna tehnička pomoč

Uz ležajeve FAG i INA nudimo vam ležajeve sljedećih proizvođača: RKB, NTN, SNR, SKF, NSK,  ZKL, EZO, NMB, NACHI, NKE, BECO, ENC ite druge ležajeve kineske proizvodnje.

 

INA FAG ležaji
RKB Ležaji
NTN Ležaji
SNR Ležji

 

 

ZKL Ležaji
TIMKEN Ležaji
EZO Ležaji

 

 

Niste pronašli ono što tražite? Kontaktirajte nas tu.

 

Pročitajte iskustva kupaca

 • Tuli - Jure Pleško
  Autor:

  Osnovna terminologija kugličnih vretena

  Pri odabiru različitih sastavnih dijelova za sklop kugličnog vretena, potrebno je razumjeti terminologiju koja se koristi za opisivanje njihovih funkcija i strukture. Pripremili smo rječnik koji će vam pomoći....

  Više
 • Tuli - Jure Pleško
  Autor:

  Primjena linearnih sustava

  Dilema s kojom se danas inženjeri suočavaju nije više konstrukcija linearnog sustava od samog početka već odabir najboljeg rješenja iz širokog raspona dostupnih konfiguracija. Znate li koje?...

  Više
 • Tuli - Jure Pleško
  Autor:

  6 koraka za odabir kugličnih vretena

  Prilikom odabira odgovarajućeg kugličnog vretena i matica, morate obratiti pozornost na nekoliko čimbenika. Koji su?...

  Više
Sve