Iskoristite članske popuste! Registracija

Linearni aktuatori Mech Plus & Extreme

Mech Plus & Extreme predstavljaju najsnažnije linearne aktuatore u ponudi. Izvedba Mech Extreme prikladna je za dinamička opterećenja više od 750 kN. Iznimno su izdržljivi jer temelje na sustavu specijalnog kugličnog vretena izrađenog po specifikaciji Automationware.

Zbog svega navedenog linearni aktuatori su prikladni za najzahtjevnije aplikacije u kojima se pojavljuju velike sile i/ili dugotrajno djelovanje. Dinamična nosivost linearnih aktuatora među najvećima je na tržištu, što osigurava vrhunsku kvalitetu i kapacitet pogona.

Osim toga, aktuatori imaju priključak za mazanje kugličnog vretena također kada je potrebno automatsko mazanje.

U slučaju usporedne montaže motora linearnog aktuatora, međusobno su povezani putem remenskog prijenosa bez zračnosti. Osnovni profil linearnog aktuatora ima ojačanu strukturu za osiguravanje maksimalnih karakteristika.

Pošalji upit! info@tuli.si

Cijela serija linearnih aktuatora u skladu je sa standardom ISO 15552 te ih je moguće motorizirati s motorima bez četki ili koračnim motorima, zajedno s reduktorima da se sačuvaju što manje  dimenzije i ponudi kompaktno rješenje.

Aktuatore je moguće isporučiti zajedno s dijagnostičkom napravom AwareVu koja omogućuje stalno praćenje povratnih informacija o djelovanju linearnog aktuatora i unaprijed upozorava na eventualne neuobičajene vibracije. Povezivanje je moguće također putem Wi-Fi mreže.

Time serija Mech Plus dodaje tehnologiju Industrija 4.0 i kompaktnost kao standard.

Standardni hodovi za Mech Plus & Extreme iznose od 50 do 1500 mm, nosivosti od 3,4 do 752 kN.

linearni aktuator Mech Extreme

Primjeri uporabe

Automobilska industrija i pomaci teških tereta

Sektor automobilske industrije često zahtijeva uporabu hidrauličnih cilindara u proizvodnoj liniji i u fazi sastavljanja komponenti, gdje se koriste kao dio preše. Uporabom linearnih aktuatora umjesto hidrauličnih cilindara izbjegnu se složene pneumatske ili hidraulične instalacije jer linearni aktuator omogućuje jednostavno postavljanje i programiranje.

Strojevi za obradu metala

Linearni aktuatori koriste se kao zamjena hidrauličnih sustava u strojevima za savijanje lima. Jednostavna uporaba i pojednostavljenje sustava dobrodošlo je u aplikacijama koje zahtijevaju bilo kakvo stiskanje materijala. Koriste se u strojevima za umetanje pneumatika, izradu opruga, savijanje lima. Linearni aktuatori prikladni su također u slučajevima kada se javi potreba za umetanjem mehaničkih komponenti, kao što su ležajevi, čahure, obruči i slično.

Baza znanja

 • Tuli - Jure Pleško

  Kočnice linearnih vodilica, poznate i kao stezne kočnice ili stezni kočni elementi, igraju ključnu ulogu u postizanju sigurnog i točnog pozicioni...

  Više
 • Tuli - Jure Pleško

  Dobavljači ležajeva igraju vitalnu ulogu u raznim industrijama osiguravajući ove bitne komponente za strojeve. U industriji ležajeva nalazimo proi...

  Više
 • Tuli - Jure Pleško

  Postupak podmazivanja linearnih vodilica i ležajeva je sljedeći. Najprije temeljito očistite vodilice, zatim odaberite pravo mazivo i odredite koli...

  Više