Iskoristite članske popuste! Registracija

Jednoredni kuglični ležajevi

Jednoredni radijalni kuglični ležajevi su najčešće korišteni tip ležajeva. Proizvode se u raznim veličinama i dizajnu i naročito su ekonomični.

kuglični ležajevi.gif

Slika: Jednoredni kuglični ležaj (izvor: Schaeffler AG)

Pošalji upit! info@tuli.si

Brtve

Otvoreni ležajevi pogodni su za brzine od velike do veoma velike. Radijalni kuglični ležajevi sa sufiksom  2Z imaju zabrtvljene praznine sa obje strane koje su pogodne za velike brzine. Ležajevi sa sufiksom 2RSR  imaju brtvene usne sa obje strane napravljene od nitrilne butadien gume NBR su pogodne za umjerene brzine. Prema dogovoru, možemo vam isporučiti ležajeve sa ne-kontaktnim BRS brtvama sa obje strane (sufiks 2BRS). Ovi ležajevi su se dobro pokazali prilikom trenja i jednaki su ležajevima sa Z brtvama. Unutarnji prsten je nepomičan, a vanjski se okreće, gubitci podmazivača su manji nego kod ležajeva sa Z brtvom.

Maziva

Otvoreni ležajevi mogu se podmazivati sa masti ili uljem. Radijalni kuglični ležajevi sa brtvama sa prazninom ili sa brtvenim usnama obje strane trajno su podmazane sa visoko kvalitetnim mazivima.

Zaštita od hrđanja

Namjena zahtijeva visok nivo zaštite od hrđanja, mi nudimo radijalne kuglične ležajeve otporne na hrđanje sa zabrtvljenim i otvorenim dizajnom. 

Trebate li pomoć u vezi sa jednorednim kugličnim ležajevima? Besplatna tehnička pomoč

 

INA FAG ležaji
RKB Ležaji
NTN Ležaji
SNR Ležji

 

 

ZKL Ležaji
TIMKEN Ležaji
EZO Ležaji

 

 

Ne možete pronaći ono što tražite? Pošaljite upit!
Nudimo veliki izbor ležajeva, kako prestižnih marki, tako i jeftinijih. Možete birati između proizvođača Bosch-Rexroth, INA, Schneeberger, HepcoMotion, TBI Motion, SKF, Hiwin, THK, NB; GMT, NSK i Ingus.
Pošaljite upit

Baza znanja

 • Tuli - Jure Pleško

  Kočnice linearnih vodilica, poznate i kao stezne kočnice ili stezni kočni elementi, igraju ključnu ulogu u postizanju sigurnog i točnog pozicioni...

  Više
 • Tuli - Jure Pleško

  Dobavljači ležajeva igraju vitalnu ulogu u raznim industrijama osiguravajući ove bitne komponente za strojeve. U industriji ležajeva nalazimo proi...

  Više
 • Tuli - Jure Pleško

  Postupak podmazivanja linearnih vodilica i ležajeva je sljedeći. Najprije temeljito očistite vodilice, zatim odaberite pravo mazivo i odredite koli...

  Više