Jednoredni kuglični ležajevi

Jednoredni radijalni kuglični ležajevi su najčešće korišteni tip ležajeva. Proizvode se u raznim veličinama i dizajnu i naročito su ekonomični.

kuglični ležajevi.gif

Slika: Jednoredni kuglični ležaj (izvor: Schaeffler AG)

Pošalji upit! info@tuli.si

Brtve

Otvoreni ležajevi pogodni su za brzine od velike do veoma velike. Radijalni kuglični ležajevi sa sufiksom  2Z imaju zabrtvljene praznine sa obje strane koje su pogodne za velike brzine. Ležajevi sa sufiksom 2RSR  imaju brtvene usne sa obje strane napravljene od nitrilne butadien gume NBR su pogodne za umjerene brzine. Prema dogovoru, možemo vam isporučiti ležajeve sa ne-kontaktnim BRS brtvama sa obje strane (sufiks 2BRS). Ovi ležajevi su se dobro pokazali prilikom trenja i jednaki su ležajevima sa Z brtvama. Unutarnji prsten je nepomičan, a vanjski se okreće, gubitci podmazivača su manji nego kod ležajeva sa Z brtvom.

Maziva

Otvoreni ležajevi mogu se podmazivati sa masti ili uljem. Radijalni kuglični ležajevi sa brtvama sa prazninom ili sa brtvenim usnama obje strane trajno su podmazane sa visoko kvalitetnim mazivima.

Zaštita od hrđanja

Namjena zahtijeva visok nivo zaštite od hrđanja, mi nudimo radijalne kuglične ležajeve otporne na hrđanje sa zabrtvljenim i otvorenim dizajnom. 

Trebate li pomoć u vezi sa jednorednim kugličnim ležajevima? Besplatna tehnička pomoč

 

INA FAG ležaji
RKB Ležaji
NTN Ležaji
SNR Ležji

 

 

ZKL Ležaji
TIMKEN Ležaji
EZO Ležaji

 

 

Niste pronašli ono što tražite? Kontaktirajte nas tu.

 

Pročitajte iskustva kupaca

 • Tuli - Jure Pleško
  Autor:

  Osnovna terminologija kugličnih vretena

  Pri odabiru različitih sastavnih dijelova za sklop kugličnog vretena, potrebno je razumjeti terminologiju koja se koristi za opisivanje njihovih funkcija i strukture. Pripremili smo rječnik koji će vam pomoći....

  Više
 • Tuli - Jure Pleško
  Autor:

  Primjena linearnih sustava

  Dilema s kojom se danas inženjeri suočavaju nije više konstrukcija linearnog sustava od samog početka već odabir najboljeg rješenja iz širokog raspona dostupnih konfiguracija. Znate li koje?...

  Više
 • Tuli - Jure Pleško
  Autor:

  6 koraka za odabir kugličnih vretena

  Prilikom odabira odgovarajućeg kugličnog vretena i matica, morate obratiti pozornost na nekoliko čimbenika. Koji su?...

  Više
Sve