Okretni prstenovi

Okretni prstenovi prvoklasni su i svjetski poznati proizvodi na polju tehnologije valjkastih ležajeva. Ovi strojni elementi mnogo puta su se dokazali, imaju veliku nosivost, svestrani su i veoma isplativi. Zahvaljujući njihovom dizajnu, jedan ležaj bez problema podnosi radijalna i osovinska opterećenja kao i krivljenja prilikom opterećenja. Moguće je, stoga,  ležajne sklopove koji se sastoje  od kombinacije radijalnih i aksijalnih ležajeva zamijeniti samo sa jednim. Ovo, u nekim slučajevima znatno smanjuje troškove i vrijeme koje je potrebno da se na određenu konstrukciju postavi ležaj.

Okretni prstenovi-ležajevi sa zubci.gif

Slika: Ležaj sa zupcima (vir Schaeffler AG)

Pošalji upit! info@tuli.si

Okretni prstenovi su zabrtvljeni sa obje strane, podmazani sa mastima visokog kvaliteta, mogu se ponovno podmazivati preko mazalica i lako se uklapaju. Ležajni prstenovi nemaju zubaca, ali u cilju postizanja  jednostavnih rješenja dostupni su sa vanjskim i unutarnjim zupcima.

Okreni prstenovi dostupni su kao kuglični ležajevi i kao ukrižani  valjkasti ležajevi.

Najčešće se koriste kod: gusjeničara, pumpi za beton, dizala za terete i ljude, kamiona dizalica, običnih i lučkih dizalica, valjaka vjetroturbina, radara, manipulatora, vrtuljaka za punjenje i rotacijskih stolova.

Trebate li pomoć u vezi s okretnim prstenovi? Besplatna tehnička pomoč

Uz ležajeve INA nudimo vam ležajeve sljedećih proizvođača: Rothe Erde, Torriani Gianni ite druge ležajeve kineske proizvodnje.

 

INA FAG ležaji

 

 

Niste pronašli ono što tražite? Kontaktirajte nas tu.

 

Pročitajte iskustva kupaca

 • Tuli - Jure Pleško
  Autor:

  Osnovna terminologija kugličnih vretena

  Pri odabiru različitih sastavnih dijelova za sklop kugličnog vretena, potrebno je razumjeti terminologiju koja se koristi za opisivanje njihovih funkcija i strukture. Pripremili smo rječnik koji će vam pomoći....

  Više
 • Tuli - Jure Pleško
  Autor:

  Primjena linearnih sustava

  Dilema s kojom se danas inženjeri suočavaju nije više konstrukcija linearnog sustava od samog početka već odabir najboljeg rješenja iz širokog raspona dostupnih konfiguracija. Znate li koje?...

  Više
 • Tuli - Jure Pleško
  Autor:

  6 koraka za odabir kugličnih vretena

  Prilikom odabira odgovarajućeg kugličnog vretena i matica, morate obratiti pozornost na nekoliko čimbenika. Koji su?...

  Više
Sve