Iskoristite članske popuste! Registracija

Okretni prstenovi prvoklasni su i svjetski poznati proizvodi na polju tehnologije valjkastih ležajeva. Ovi strojni elementi mnogo puta su se dokazali, imaju veliku nosivost, svestrani su i veoma isplativi. Zahvaljujući njihovom dizajnu, jedan ležaj bez problema podnosi radijalna i osovinska opterećenja kao i krivljenja prilikom opterećenja. Moguće je, stoga,  ležajne sklopove koji se sastoje  od kombinacije radijalnih i aksijalnih ležajeva zamijeniti samo sa jednim. Ovo, u nekim slučajevima znatno smanjuje troškove i vrijeme koje je potrebno da se na određenu konstrukciju postavi ležaj.

Okretni prstenovi-ležajevi sa zubci.gif

Slika: Ležaj sa zupcima (vir Schaeffler AG)

Pošalji upit! info@tuli.si

Okretni prstenovi su zabrtvljeni sa obje strane, podmazani sa mastima visokog kvaliteta, mogu se ponovno podmazivati preko mazalica i lako se uklapaju. Ležajni prstenovi nemaju zubaca, ali u cilju postizanja  jednostavnih rješenja dostupni su sa vanjskim i unutarnjim zupcima.

Okreni prstenovi dostupni su kao kuglični ležajevi i kao ukrižani  valjkasti ležajevi.

Najčešće se koriste kod: gusjeničara, pumpi za beton, dizala za terete i ljude, kamiona dizalica, običnih i lučkih dizalica, valjaka vjetroturbina, radara, manipulatora, vrtuljaka za punjenje i rotacijskih stolova.

Trebate li pomoć u vezi s okretnim prstenovi? Besplatna tehnička pomoč

Uz ležajeve INA nudimo vam ležajeve sljedećih proizvođača: Rothe Erde, Torriani Gianni ite druge ležajeve kineske proizvodnje.

 

INA FAG ležaji

 

 

Ne možete pronaći ono što tražite? Pošaljite upit!
Nudimo veliki izbor ležajeva, kako prestižnih marki, tako i jeftinijih. Možete birati između proizvođača Bosch-Rexroth, INA, Schneeberger, HepcoMotion, TBI Motion, SKF, Hiwin, THK, NB; GMT, NSK i Ingus.
Pošaljite upit

Baza znanja

 • Tuli - Jure Pleško

  Trapezna navojna vretena, koja se često nazivaju jednostavno trapezna vretena ili navojna vretena, jednostavne su pogonske komponente koje, zajedno s...

  Više
 • Tuli - Jure Pleško

  Ležajevi su temeljne komponente strojeva koje omogućuju glatko kretanje i smanjuju trenje u mnogim primjenama. Zaronite u svijet ležajeva u ov...

  Više
 • Tuli - Jure Pleško

  Kutnici za aluminijske profile mehaničke su komponente koje pružaju veliku svestranost i funkcionalnost u raznim primjenama. Zbog male težine, viso...

  Više