Okretni prstenovi

Okretni prstenovi prvoklasni su i svjetski poznati proizvodi na polju tehnologije valjkastih ležajeva. Ovi strojni elementi mnogo puta su se dokazali, imaju veliku nosivost, svestrani su i veoma isplativi. Zahvaljujući njihovom dizajnu, jedan ležaj bez problema podnosi radijalna i osovinska opterećenja kao i krivljenja prilikom opterećenja. Moguće je, stoga,  ležajne sklopove koji se sastoje  od kombinacije radijalnih i aksijalnih ležajeva zamijeniti samo sa jednim. Ovo, u nekim slučajevima znatno smanjuje troškove i vrijeme koje je potrebno da se na određenu konstrukciju postavi ležaj.

Okretni prstenovi-ležajevi sa zubci.gif

Slika: Ležaj sa zupcima (vir Schaeffler AG)

Pošalji upit! info@tuli.si

Okretni prstenovi su zabrtvljeni sa obje strane, podmazani sa mastima visokog kvaliteta, mogu se ponovno podmazivati preko mazalica i lako se uklapaju. Ležajni prstenovi nemaju zubaca, ali u cilju postizanja  jednostavnih rješenja dostupni su sa vanjskim i unutarnjim zupcima.

Okreni prstenovi dostupni su kao kuglični ležajevi i kao ukrižani  valjkasti ležajevi.

Najčešće se koriste kod: gusjeničara, pumpi za beton, dizala za terete i ljude, kamiona dizalica, običnih i lučkih dizalica, valjaka vjetroturbina, radara, manipulatora, vrtuljaka za punjenje i rotacijskih stolova.

Trebate li pomoć u vezi s okretnim prstenovi? Besplatna tehnička pomoč

Uz ležajeve INA nudimo vam ležajeve sljedećih proizvođača: Rothe Erde, Torriani Gianni ite druge ležajeve kineske proizvodnje.

 

INA FAG ležaji

 

 

Niste pronašli ono što tražite? Kontaktirajte nas tu.

 

Pročitajte iskustva kupaca

 • Tuli - Jure Pleško
  Autor:

  Tvrtka Tuli d.o.o. uspješno je pridobio sredstva JPTT2020-COVID19

  U rujnu 2020, Tuli d.o.o. uspješno pribavio sredstva iz javnog natječaja za ublažavanje učinaka COVID 19....

  Više
 • Tuli - Jure Pleško
  Autor:

  THK linearne vodilice

  THK linearne vodilice odlikuju se iznimnom kvalitetom. Japanski proizvođač THK jedan je od pionira na polju linearne tehnologije. Provjerite koji je model najbolji za vašu aplikaciju....

  Više
 • Tuli - Jure Pleško
  Autor:

  Linearne vodilice od nehrđajućeg čelika

  Linearne vodilice od nehrđajućeg čelika (inox) su neophodne u prehrambenoj i farmaceutskoj industriji. Osim toga se koriste i za vakuumske primjene, strojeve za elektroničke sklopove i sustave za sterilne prostorije. Pogledajte BESPL...

  Više
Sve