Iskoristite članske popuste! Registracija

Linearni aktuatori Mech Force

Linearni aktuator Mech Force prikladan je za najekstremnija opterećenja, gdje se javljaju velika dinamička opterećenja kroz duže vremensko razdoblje.

Aluminijski profil linearnog aktuatora ima ojačanu strukturu. Pogonska tehnologija sastavljena je od prilagođenih kugličnih vretena, što omogućuje visoka dinamička opterećenja i istovremeno  optimalne performance zahvaljujući različitim koracima kugličnog vretena, upotrijebljenog u linearnom aktuatoru. Dinamične nosivosti upotrijebljenih kugličnih vretena među najvećima su na tržištu, što osigurava vrhunsku kvalitetu i vrhunske performance linearnog aktuatora.

Linearni aktuatori odnosno električni cilindri Mech Force u skladu su s ISO 15552. Pokreću ih motori bez četkica ili koračni motori koje je moguće spojiti na linearni aktuator putem reduktora, čime se postiže kompaktniji dizajn i time zauzimaju manje prostora.

Aktuatori mogu biti opremljeni dijagnostičkim sustavom AwareVu koji osigurava stalne povratne informacije o djelovanju linearnog aktuatora. Time dobivamo pravovremene informacije o potrebnom održavanju ili popravku aktuatora.   

Pošalji upit! info@tuli.si

Varijanta linearnog aktuatora Mech Force 150 ima čeličnu osnovnu strukturu.

Standardni hodovi su od 50 do 1000 mm. Tipična nosivost aktuatora iznosi od 1,88 do 190 kN.

linearni aktuator mech force

Primjeri uporabe

Zrakoplovna i vojna industrija

Brojne vojne aplikacije trebaju industrijske pogone kao što su linearni aktuatori koji omogućuju odličnu razinu kvalitete i jednostavnu uporabu u uobičajenim primjerima uporabe.

Linearni aktuatori Automationware odlični su u različitim konfiguracijama, kao što su navigacijski simulatori. Prikladni su također za logističke aplikacije na otvorenom jer se mogu isporučiti sa zaštitom IP65.

Energetika

Linearni aktuator ima široku paletu primjene također u energetici. Koristi se za regulaciju protoka hidroelektrana, što omogućuje jednostavnu ugradnju i regulaciju. U vjetroelektranama koriste se za mijenjanje napadnog kuta lopatica. U strojevima za crpenje nafte ili proizvodnju goriva linearni aktuatori koriste se zahvaljujući jednostavnom održavanju i mogućnosti također daljinskog upravljanja.

Baza znanja

 • Tuli - Jure Pleško

  Kočnice linearnih vodilica, poznate i kao stezne kočnice ili stezni kočni elementi, igraju ključnu ulogu u postizanju sigurnog i točnog pozicioni...

  Više
 • Tuli - Jure Pleško

  Dobavljači ležajeva igraju vitalnu ulogu u raznim industrijama osiguravajući ove bitne komponente za strojeve. U industriji ležajeva nalazimo proi...

  Više
 • Tuli - Jure Pleško

  Postupak podmazivanja linearnih vodilica i ležajeva je sljedeći. Najprije temeljito očistite vodilice, zatim odaberite pravo mazivo i odredite koli...

  Više