Trapezna vretena za pregrade na hidroelektrani Sava Brod

Za podizanje i spuštanje pregrada na hidroelektrani (HE) Sava Brod, isporučili smo različita trapezna vretena od nehrđajućeg čelika TR 60x9, izrađena po mjeri, kroz specifičnu obradu. Trapezna vretena su izrađena od nehrđajućeg čelika 1.4404 (AISI 316 L). Polovica vretena ima desni navoj, a druga polovica lijevi navoj. Za podizanje i spuštanje pregrada i pokretnih zidova u hidroelektranama, možemo također isporučiti trapezna vretena veličine TR 55x9 ili TR 70x10, koja mogu biti opcionalno proizvedena od nehrđajućeg čelika 1.4301 (AISI 304) ili klasičnog čelika C35 ili C45.

Trapezna vretena i matice se mogu samo zatvoriti, što znači da ostaju u određenom položaju i ne mogu se odviti. Ishod tome je da sami od sebe djeluju kao sigurnosni uređaj i ne trebaju dodatne sigurnosne kočnice. Ovo svojstvo trapeznih vretena je posebno korisno u slučaju podizanja i spuštanja pregrada hidroelektrana, jer sprječava nekontrolirano spuštanje pregrada.

 

trapezno vreteno nehrđajuće hidroelektrana

 

Kod hidroelektrane Sava Brod, trapezna vretena su duža od standardnih trapeznih vretena, a najduže vreteno mjeri 5250 mm. Na zahtjev, možemo isporučiti i duža trapezna vretena. Maksimalna duljina vretena izrađenog od jednog komada je 7500 mm, ali u mogućnosti smo isporučiti i duža vretena izrađena od više dijelova. 

 

trapezna vretena i matice nehrđajuće

 

Spomenuta trapezna vretena su korištena zajedno s reduktorom AUMA GK 16.2. Trapezna vretena se koriste za pretvaranje rotacijskog kretanja reduktora AUMA u linearno kretanje pregrada. Osim vretena, uredili smo i postavljanje odgovarajućeg trapeznog navoja u brončanim maticama AUMA, što jamči glatko spuštanje i podizanje pregrada. Za optimalne izvedbe vretena i matice i minimalno habanje, svi su podmazani na odgovarajući način.

Pošalji upit! info@tuli.si

U hidroelektrani Sava Brod trapezna vretena TR 60x9 se koriste za podizanje i spuštanje ploča kalupa ispred ventila, za ulaznu pregradu u kanal, za ulaznu pregradu u komoru turbine i izlaznu pregradu iz kanala. 

 

trapezna vretena HE Sava Brod

Tagovi:

Ostavite komentar

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *