UGRADNJA KUGLIČNE MATICE

U slučajevima kada je kuglična matica naručena odvojeno od vretena, doći će unaprijed pričvršćena na sigurnosni trn. Sigurnosni trn je tu da spriječi da kružeće kuglice unutar kuglične matice ispadaju. Ako se ova nesreća dogodi za vrijeme montiranja, kontaktirajte proizvođača ili preprodavača za dodatnu podršku. Prije nego što započnete postupak montiranja, obavezno očistite vreteno. Ne zaboravite koristiti rukavice tijekom procesa čišćenja i montiranja ili na drugi način riskirate koroziju zbog nakupljanja vlage u vašoj ruci. Nakon što je sve pripremljeno, slijedite dolje opisani korak po korak postupak montiranja.

1) Pažljivo uklonite zaštitnu vrpcu i pazite da trn ne sklizne.

ball nut instalation step 1

2) Pritisnite jedan kraj trna na jednom od završetaka kugličnog vretena, dok čvrsto držite kugličnu maticu.

ball nut instalation step 2

3) Polako zašarafite kugličnu maticu na kuglasto vreteno. Sigurnosni trn mora biti sigurno pritisnut na kraju vretena sve dok kuglična matica nije u potpunosti montirana.

ball nut instalation step 3

4) Jednom kada osigurate da je kuglična matica potpuno umetnuta, izvadite i pažljivo spremite trn za kasniju upotrebu. Trn nam može biti koristan kada je potrebno buduće rastavljanje.

ball nut instalation step 4

Bez uputstva za upotrebu, preporučujemo da kugličnu maticu naručite zajedno s kugličnim vretenom jer će je proizvođač unaprijed montirati i testirati. Ako to nije opcija, obavezno naručite kuglično vreteno ili kugličnu maticu istog proizvođača. Različiti proizvođači imaju različite klase tolerancije, a dijelovi se možda neće uklapati.

Tagovi:

Ostavite komentar

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *