Iskoristite članske popuste! Registracija

FAG ležajevi

O proizvođaču FAG

FAG (Fischers Aktien-Gesellschaft), renomirani njemački proizvođač, bio je na čelu inovacija ležajeva od svog osnutka. Uz predanost preciznom inženjerstvu i vrhunskoj tehnologiji, FAG je izgradio reputaciju pouzdanog i pouzdanog proizvođača ležajeva.

Budući da je FAG trenutno dio Schaeffler grupe, koja je četvrta najinovativnija tvrtka u Njemačkoj prema njemačkom uredu za patente i robne marke (DPMA), FAG je pouzdani proizvođač i inovacija je zajamčena.

Koristite naprednu tražilicu ležajeva FAG
Konfigurator ležaja

Povijest FAG ležajeva

Ležajevi FAG rođeni su kada je njemački izumitelj Friedrich Fischer 1883. napravio kuglični mlin i osnovao tvrtku. Bio je to stroj koji je omogućavao da se čelične kuglice samelju u savršenu kuglu.

Kada je tvrtka započela s radom, učinila je to u prvom pogonu za proizvodnju kotrljajućih ležajeva na svijetu. Sve je to gospodinu Fischeru donijelo titulu "Otac modernog kugličnog ležaja", a tvrtki FAG priznanje kao pionirskoj tvrtki na području tehnologije kotrljajućih ležajeva.

Godine 2001. Schaeffler grupa kupila je FAG i tako postala ključni brend za prisutnost grupe na tržištima zrakoplovstva, automobila i industrije.

Gdje se proizvode FAG ležajevi

FAG ležajevi prvi put su proizvedeni u tvornici blizu željezničke stanice u Schweinfurtu, rodnom gradu gospodina Fischera. Međutim, otkako su postali robna marka Schaeffler grupe, FAG ležajevi se proizvode na raznim lokacijama diljem svijeta. Među njima su Europa, Azija, Brazil, SAD i Kanada.

FAG ležajevi pažljivo se proizvode u najsuvremenijim proizvodnim pogonima koji poštuju stroge standarde kvalitete.

Vrste FAG ležajeva

FAG ležajevi se koriste u zrakoplovnom, automobilskom i industrijskom sektoru, tako da su razvijeni različiti tipovi FAG ležajeva koji zadovoljavaju sve potrebe. Ovdje je popis nekih ležajeva koje proizvodi FAG:

- Kuglični ležaj s dvostrukim kutnim kontaktom

- Samoporavnavajući kuglični ležaj

- Sferični valjkasti ležaj, sferni valjkasti ležaj

- Konusni valjkasti ležaj

- Dvoredni kuglični ležaj s dubokim utorima

- Aksijalni kuglični ležaj s dubokim utorima

- Jednoredni kuglični ležaj s dubokim utorima

- Jednoredni kutni kuglični ležaj

Slika 1 FAG ležajevi

Kuglični ležajevi FAG

Moramo istaknuti vodeći proizvod tvrtke FAG, kuglične ležajeve. Ovi ležajevi vašim strojevima omogućuju glatki rad i neusporedivu preciznost.

Ovi su ležajevi dizajnirani za optimalnu izvedbu, osiguravajući dug život i učinkovitost u svakom koraku.

FAG kuglični ležajevi dostupni su u velikom izboru vrsta, dizajna, serija, veličina, verzija i materijala. Opcije uključuju: kuglični ležaj s dubokim utorima, kuglični ležaj s kutnim kontaktom, samoporavnajući kuglični ležaj, kuglični ležaj visoke preciznosti i druge.

Da li trebate pomoć u pronalaženju svojih proizvoda?

Pošaljite upit

Ili nam pošaljite e-poštu na info@tuli.si

Značajke FAG kugličnih ležajeva

1. Točnost

Doživite neusporedivu preciznost s FAG kugličnim ležajevima. Proizvedeni s pažnjom posvećenom detaljima, ovi ležajevi osiguravaju dosljednu i točnu izvedbu i zadovoljavaju najviše industrijske standarde.

2. Povećana izdržljivost

Napravljeni da izdrže zahtjevne zahtjevne primjene, FAG kuglični ležajevi dizajnirani su imajući na umu trajnost. Ovi ležajevi osiguravaju dugoročnu pouzdanu izvedbu, bilo da su podvrgnuti velikim opterećenjima ili velikom brzinom rotacije.

3. Napredni odabir materijala

FAG kuglični ležajevi proizvedeni su od visokokvalitetnih materijala odabranih zbog njihove čvrstoće, fleksibilnosti i otpornosti na trošenje. To osigurava optimalne performanse čak iu zahtjevnim okruženjima i pruža vam pouzdano rješenje za vaše strojeve.

4. Dizajn s niskim trenjem

Iskoristite prednost FAG-ovog dizajna kugličnih ležajeva s niskim trenjem, koji smanjuje potrošnju energije i stvaranje topline. Ova značajka ne samo da povećava učinkovitost, već pridonosi i duljem životnom vijeku vaših strojeva.

5. Zatvoreno radi zaštite

Zaštitite svoje strojeve od zagađivača i produžite vijek trajanja ležajeva sa zapečaćenom konstrukcijom FAG kugličnih ležajeva. Ova inovativna značajka sprječava da prašina, prljavština i drugi vanjski elementi ugroze rad vaših ležajeva.

6. Tihi rad

Uživajte u glatkom i tihom radu s FAG kugličnim ležajevima. Precizna izrada i napredni elementi dizajna doprinose tihom radu i stvaraju ugodnije radno okruženje za vaše strojeve.

7. Širok raspon veličina i konfiguracija

Pronađite savršeno rješenje za svoju primjenu s našim širokim rasponom veličina i konfiguracija kugličnih ležajeva. Bilo da trebate minijaturne ležajeve za osjetljive strojeve ili veće ležajeve za zahtjevne primjene, trgovina Tuli ima rješenje za vas.

8. Svestranost korištenja

Fleksibilnost je ključna i FAG kuglični ležajevi dizajnirani su za dobru izvedbu u raznim primjenama. Ovi su ležajevi svestrani - od automobilskih do industrijskih okruženja - i zadovoljavaju različite potrebe vaših strojeva.


Slika 2 Ležajevi

Kako odabrati idealne FAG ležajeve za svoje potrebe

Odabir pravih FAG ležajeva ključna je odluka koja izravno utječe na performanse i životni vijek vašeg stroja. U Tuliju razumijemo koliko je važno pronaći savršen izbor za vaše specifične zahtjeve.

U nastavku je vodič korak po korak koji će vam pomoći da donesete informiranu odluku:

1. Odredite koje su vaše potrebe korištenja

Započnite razumijevanjem specifičnih zahtjeva vaše aplikacije. Uzmite u obzir faktore kao što su nosivost, zahtjevi za brzinom i uvjeti okoline. Ova početna procjena će vas uputiti na ležajeve koji su prilagođeni vašim strojevima.

2. Odredite vrstu ležaja

FAG nudi različite vrste ležajeva, uključujući kuglične ležajeve, valjkaste ležajeve i posebne ležajeve. Procijenite karakteristike svake vrste i odaberite onu koja ispunjava vaše zahtjeve za primjenu. Bilo da se radi o preciznim kugličnim ležajevima ili robusnim valjkastim ležajevima, naš katalog nudi rješenje za vas.

3. Zabilježite vrijednosti opterećenja i brzine

Uzmite u obzir očekivana opterećenja i radne brzine s kojima će se vaši strojevi susresti. FAG osigurava nosivost i najveće brzine za svaki ležaj, pomažući vam da odaberete ležaj koji će zadovoljiti specifične zahtjeve vaše primjene bez ugrožavanja performansi.

4. Razumijevanje zahtjeva za sastavljanje i ugradnju

Različite aplikacije mogu imati različite zahtjeve za montažu i ugradnju. Uvjerite se da odabrani FAG ležajevi glatko ispunjavaju ove zahtjeve. Pravilna ugradnja ključna je za maksimiziranje performansi i životnog vijeka vaših ležajeva.

5. Temperatura i čimbenici okoliša

Procijenite radno okruženje vašeg stroja. FAG ležajevi su dizajnirani tako da mogu raditi na različitim temperaturama i uvjetima. Odaberite ležajeve koji su dorasli ekološkim izazovima s kojima se vaši strojevi mogu suočiti, osiguravajući dug život i pouzdanost.

6. Brtvljenje i podmazivanje

Razmotrite razinu zaštite koja je potrebna vašim strojevima. FAG ležajevi dostupni su s različitim opcijama brtvljenja kako bi se spriječila kontaminacija. Osim toga, odaberite pravo podmazivanje kako biste optimizirali rad i smanjili potrebe za održavanjem.

7. Posavjetujte se sa stručnjacima

Još uvijek niste sigurni koji je ležaj najbolji za vašu primjenu? Naš tim stručnjaka je tu da vam pomogne. Kontaktirajte nas za osobno vodstvo i preporuke na temelju vaših specifičnih zahtjeva.
 

Kupite ležajeve u našoj e-trgovini
Konfigurator ležaja

Vaše putovanje počinje ovdje

Krenite na putovanje pouzdanosti i izvrsnosti s FAG kolekcijom ležajeva iz trgovine Tuli. Istražite naš katalog, pronađite savršeni ležaj za svoje potrebe i doživite razliku koju precizno inženjerstvo može učiniti.

Povjerite se trgovini Tuli za sve svoje potrebe ležajeva.

Baza znanja

 • Tuli - Jure Pleško

  Kočnice linearnih vodilica, poznate i kao stezne kočnice ili stezni kočni elementi, igraju ključnu ulogu u postizanju sigurnog i točnog pozicioni...

  Više
 • Tuli - Jure Pleško

  Dobavljači ležajeva igraju vitalnu ulogu u raznim industrijama osiguravajući ove bitne komponente za strojeve. U industriji ležajeva nalazimo proi...

  Više
 • Tuli - Jure Pleško

  Postupak podmazivanja linearnih vodilica i ležajeva je sljedeći. Najprije temeljito očistite vodilice, zatim odaberite pravo mazivo i odredite koli...

  Više