Iskoristite članske popuste! Registracija

HIWIN Linearna tehnika

Kuglične tračne vodilice i kolica

 

Linearne profilne odnosno tračne vodilice Hiwin serije HG imaju veću nosivost i krutost u usporedbi s drugim sličnim kugličnim vodilicama. Imaju istu nosivost u radijalnom, obratno radijalnom i bočnom smjeru te samoregulaciju, čime apsorbiraju pogreške prilikom montaže vodilica. Tako linearne vodilice serije HG mogu imati dug životni vijek, omogućuju visoke brzine, visoku preciznost i glatke linearne pomake. Dostupna je također serija vodilica Hiwin EG s niskim profilom uz očuvanje jednakih karakteristika visoke nosivosti i krutosti. 

Hiwin hg linearna vodila.jpg

Provjerite Hiwin linearne vodilice i vagončiće u internetski trgovini Internetska trgovina

Valjkaste tračne vodilice i kolica

 

Hiwin serija vodilica RG ima valjak kao valjni element umjesto čeličnih kuglica. Serija tračnih vodilica RG napravljena je s kontaktnim kutom od 45 stupnjeva. Elastična deformacija linearne kontaktne površine tijekom opterećenja se jako smanji, što osigurava veću krutost i veću nosivost u sva četiri smjera. Linearne vodilice Hiwin serije RG osiguravaju visoku učinkovitost za visoku preciznu proizvodnju i mogu imati duži životni vijek od tradicionalnih linearnih vodilica s kugličnim ležajevima.

Hiwin rg tirna vodila.jpg

 

Minijaturne vodilice Hiwin

 

Hiwin serija MG obuhvaća minijaturne linearne vodilice koje su izrađene u kompaktnoj veličini s kontaktom kuglica u gotskom obliku,što osigurava visoku krutost kod opterećenja momenata u svim smjerovima. Serija vodilica MG nudi također protukorozivnu zaštitu koja je u cijelosti razvijena u posebnom sloju od nehrđajućeg čelika za primjenu u različitim radnim okolinama linearnog vođenja. Hiwin serija MG dostupna je također u uskoj (MGN) i također širokoj izvedbi (MGW).

Hiwin mg miniaturna vodila.jpg

Brušena i valjana kuglična vretena

 

Kuglični vretenski sustavi sastoje se od vretena i kuglične matice u kojoj kruže kuglice koje služe kao valjkasti element. Hiwin kuglična vretena i matice pretvaraju rotacijsko gibanje u linearno gibanje te se najčešće koriste u industrijskim strojevima i preciznim napravama. Hiwin nudi široku paletu konfiguracija kugličnih vretena i matica koje odgovaraju vašim specifičnim zahtjevima. Hiwin ima mogućnost izrade brušenih vretena razreda preciznosti JIS C0 i precizno valjanih kugličnih vretena razreda DIN 5 (tolerancija koraka 23 mikrona na 300 mm). Kuglična vretena dostupna su od promjera 4 do 120 mm.

Hiwin kroglična vretena.jpg

 

Linearni moduli Hiwin

 

Linearni moduli koriste se u brojnim industrijskim granama, kao na primjer za transport ili pozicioniranje komponenti. HIWIN nudi linearne osovine i module s pogonom u kombinaciji s zupčastim remenom, a za zahtjevnije aplikacije dostupni su linearni moduli koje pokreću kuglična vretena. HIWIN moduli prikladni su za jednostavno sastavljanje dvo- i više osovinskih sustava.

 

 

Ne možete pronaći ono što tražite? Pošaljite upit!
Nudimo veliki izbor ležajeva, kako prestižnih marki, tako i jeftinijih. Možete birati između proizvođača Bosch-Rexroth, INA, Schneeberger, HepcoMotion, TBI Motion, SKF, Hiwin, THK, NB; GMT, NSK i Ingus.
Pošaljite upit

Baza znanja

 • Tuli - Jure Pleško

  Kočnice linearnih vodilica, poznate i kao stezne kočnice ili stezni kočni elementi, igraju ključnu ulogu u postizanju sigurnog i točnog pozicioni...

  Više
 • Tuli - Jure Pleško

  Dobavljači ležajeva igraju vitalnu ulogu u raznim industrijama osiguravajući ove bitne komponente za strojeve. U industriji ležajeva nalazimo proi...

  Više
 • Tuli - Jure Pleško

  Postupak podmazivanja linearnih vodilica i ležajeva je sljedeći. Najprije temeljito očistite vodilice, zatim odaberite pravo mazivo i odredite koli...

  Više