THK Linearna tehnika

Tračne vodilice i kolica LM

 

THK linearne vodilice u online trgovini! Online Trgovina

Tračne vodilice serije LM su glavni proizvod linearne tehnike proizvođača THK s kojima su prvi na svijetu precizno linearno pomicanje uveli u praktičnu primjenu. Tračne vodilice i kolica THK tako omogućuju razvoj visokokvalitetnih, visoko krutih, energetsko štedljivih i brzih strojeva s dugim životnim vijekom. Za osiguravanje odgovarajućeg rješenja linearnog kretanja u osnovi su dostupna tračna kolica s kuglicama ili valjčićima, kao valjkastim elementima, koji mogu biti s kavezom ili bez. Dostupne su različite dimenzije vodilica, od minijaturnih do vodilica za najveća opterećenja.

LM voziček.PNG

Pošalji upit! info@tuli.si

Utorne vodilice i čahure

 

Površina utorne vodilice odnosno vretena i utornih matica THK je iznimno glatka, što omogućuje lagano klizenje. Osim toga, osigurana je velika kontaktna površina i koncentričnost, što prilikom momenta opterećenja omogućuje stabilan prijenos momenta sile. Dostupne su i izvedbe s kugličnim maticama odnosno čahurama koje dodatno smanjuju trenje.

THK Spline nut.PNG

 

Vodilice s okomito postavljenim valjčićima

 

Vodilice THK s okomito postavljenim valjčićima predstavljaju iznimno kompaktno i precizno skupinu vodilica. Ove vodilice osiguravaju kruto, ali fleksibilno linearno kretanje. Posebno su prikladne za linearne pomake gdje se traži visoka krutost i laganost pokreta. Slične vodilice dostupne su također s kuglicama umjesto valjčićima

THK vodila z valjčki.PNG

 

Teleskopske i lagane vodilice

 

Skupina proizvoda Slide Rail proizvođača THK obuhvaća povoljne izvedbe teleskopskih vodilica te laganih vodilica izrađenih od precizno valjanog čeličnog lima. Vodilice su tanke, kompaktne i jednostavne za ugradnju te su prikladne za linearno vođenje u različitim aplikacijama. Teleskopske vodilice dostupne su s izvlačenjem od 75 % ili 100 % i u različitim dužinama. Jače izvedbe teleskopskih vodilica izrađene su od aluminija s debelim stjenkama.

THK teleskopska vodila.PNG

 

Linearne čahure i okrugle vodilice

 

Linearne čahure THK koriste se u kombinaciji s precizno cilindričnim vretenom LM. Kombinacija okrugle vodilice i linearne čahure odnosno ležaja omogućuje linearne pomake s najmanjim koeficijentom trenja, što osigurava vrlo precizne i lagane pomake. Dostupne su standardne cilindrične čahure, čahure s prirubnicom i sustavi s aluminijskim kućištem. Okrugle vodilice THK površinsko su kaljene i brušene.

THK linearne puše.PNG

THK kuglična vretena

 

Kuglično vreteno THK je visoko učinkovit sustav vretena i kuglične matice, pri čemu su kuglice smještene između vretena i matice, čime je omogućeno kotrljanje. U usporedbi s konvencionalnim kliznim vretenom (trapezno vreteno) kuglična vretena imaju dosta manje trenje te su učinkovitije, što znači manje opterećenje za pogonski motor. Valjkasta kuglična vretena THK također imaju povoljnu cijenu. Dostupne su i kuglične matice različitih oblika i izvedbi.

 THK kroglična vretena in matice.PNG

Brušena kuglična vretena

 

Brušena kuglična vretena THK su preciznija izvedba kugličnih vretena i matica. Preciznija izvedba omogućuje veću predopterećenost matice i time krut i precizniji pomak. Tolerancija pomaka je u slučaju brušenih vretena nekoliko mikro metara. 

 

 

Niste pronašli ono što tražite? Kontaktirajte nas tu.

 

Pročitajte iskustva kupaca

 • Tuli - Jure Pleško
  Autor:

  Tvrtka Tuli d.o.o. uspješno je pridobio sredstva JPTT2020-COVID19

  U rujnu 2020, Tuli d.o.o. uspješno pribavio sredstva iz javnog natječaja za ublažavanje učinaka COVID 19....

  Više
 • Tuli - Jure Pleško
  Autor:

  THK linearne vodilice

  THK linearne vodilice odlikuju se iznimnom kvalitetom. Japanski proizvođač THK jedan je od pionira na polju linearne tehnologije. Provjerite koji je model najbolji za vašu aplikaciju....

  Više
 • Tuli - Jure Pleško
  Autor:

  Linearne vodilice od nehrđajućeg čelika

  Linearne vodilice od nehrđajućeg čelika (inox) su neophodne u prehrambenoj i farmaceutskoj industriji. Osim toga se koriste i za vakuumske primjene, strojeve za elektroničke sklopove i sustave za sterilne prostorije. Pogledajte BESPL...

  Više
Sve